Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Україна не потрапить до ЄС доки не дізнається, хто вбив Гонгадзе – уряд Британії

Вівторок, 27 травня 2003, 16:10
Уряд Великобританії зазначив, що говорити про членство України у НАТО чи в Європейському Союзі є некоректним доти, доки журналісти цієї країни не будуть захищені належним чином.

Таке застереження Україні міститься у відповіді міністра Європи британського уряду Деніса МакШейна (Denis MacShane) на лист спілки журналістів Британії, членів парламенту, академіків до прем'єр-міністра Тоні Блера щодо справи Георгія Гонгадзе, повідомив УП член Національної спілки журналістів Британії Саймон Пірані.

"Справа Георгія Гонгадзе має високий пріоритет для британської політики", зазначив МакШейн. У квітні він підняв це питання на зустрічі з заступником міністра закордонних справ Олександром Чалим, у той час як британський канцлер Деррі Ірвайн (Derry Irvine) обговорював справу Гонгадзе й Александрова з головою українського парламенту Володимиром Литвином.

"Ми також продовжуємо працювати для вирішення цих питань та інших проблем, які пов'язані з проблемами свободи слова через численні органи, особливо Раду Європи", - додав МакШейн.

"Україна сподівається інтегруватися як до НАТО, так і до ЄС. У той же час, як ми підтримуємо Україну в її прагненні, ми чітко дали зрозуміти, що доки журналістська робота в Україні не буде захищена належним чином, членство у цих організаціях залишається під питанням", - йдеться у листі британського міністра.

Лист британських журналістів, направлений до уряду Британії, був підписаний, зокрема, редактором міжнародного відділу ВВС Джоном Сімпсоном (John Simpson), Newsnight BBC Джеремі Паксманом (Jeremy Paxman), редактором Sunday Telegraph Домініком Лоусоном (Dominic Lawson), редактором Observer Роджером Елтоном (Roger Alton) та вісьмома членами парламенту.

Лист журналістів був ініційований Джеремі Діром, генеральним секретарем Національного Союзу журналістів, який очолив у Британії кампанію з незалежного міжнародного розслідування справи Георгія Гонгадзе.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...