Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Цензуру в Сімферополі оцініли у 80 тисяч гривень

Вівторок, 27 травня 2003, 16:24
27 травня у місцевому суді Центрального району Сімферополя відбулося перше судове засідання за позовом програмного директора ДТРК "Крим" Людмили Хорошилової до шеф-редактора "12 хвилин новин" Олени Рожен, яка працює на тому ж телеканалі.

Хорошилова вимагає зі своєї підлеглої більше 80 тисяч грн. у якості відшкодування моральних збитків, начебто, завданих їй Рожен, яка на прес-конференції в листопаді минулого року, а також у кількох своїх програмах звинуватила програмного директора у введенні на ДТРК цензури.

Під час судового засідання шеф-редактор новин, не відмовляючись від своїх попередніх висловлювань, продовжувала наполягати, що з приходом на телекомпанію Людмили Хорошилової у практику запроваджені такі "нововведення", як підписування кожного аркуша сценарію, безпідставне зняття з ефіру сюжетів, тиск на журналістів.

У свою чергу позивач пояснює ці факти вимогами редакційної політики, вважаючи це прямим виконанням своїх посадових обов'язків.

В інтерв'ю журналістам Рожен зауважила, що прецеденти, коли начальник позивається зі своїм підлеглим, досить рідкі в Україні. Вона вважає, що позов Хорошилової є нічим іншим, як "продовженням тиску на колектив "12 хвилин новин".

У свою чергу, Хорошилова наполягає, що її позов – це не акція адміністративного тиску, а спроба громадянина захистити свої права у судових інстанціях.

У судовому засіданні призначено перерву. Чергове засідання відбудеться 11 червня.

УП


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування