Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ЯНУКОВИЧ ПРОВЕДЕ КАДРОВІ ЗМІНИ НА ДОГОДУ КУЧМІ

Вівторок, 27 травня 2003, 19:57
Прем'єр-міністр України Віктор Янукович заявляє, що указ президента про ліквідацію інституту держсекретарів спрямований на зміцнення вертикалі виконавчої влади, і в ході його виконання кадрові зміни "будуть обов'язково".

Про це глава українського уряду заявив у вівторок у Парижі в інтерв'ю журналістам.

"Рішення, що прийняв президент, зробить виконавчу владу тільки сильніше. Ми будемо зміцнювати вертикаль виконавчої влади, що повинна виконувати всі прийняті рішення", - сказав він.

Янукович відзначив, що кадрові зміни в таких випадках "завжди бувають". "Винятків тут не буде, зміни будуть обов'язково", - підкреслив він.

За словами прем'єра, з цього питання "ми багато радилися з фахівцями, як на рівні влади, парламенту, так і з президентом України". "Уряд буде виконувати указ", - додав він.

Як повідомлялося, у понеділок президент України Леонід Кучма своїм указом "Про деякі заходи для оптимізації керівництва в системі центральних органів виконавчої влади" ліквідував посади державних секретарів, їхніх перших заступників і заступників і відновив посади перших заступників і заступників міністрів.

Держсекретарі міністерств, їхні перші заступники й заступники, призначені на посаді до вступу в силу цього указу, продовжують виконувати свої обов'язки відповідно до зразкового положення про державного секретаря міністерства й інших актів законодавства до призначення відповідних перших заступників і заступників міністрів.

Кількість перших заступників і заступників міністрів визначає глава держави, він же призначає їх на посади за поданням прем'єра і припиняє їхні повноваження на цих посадах. Прем'єр-міністрові доручено внести в двомісячний термін пропозиції з кандидатур на посади перших заступників і заступників міністрів.

Указ виданий з метою створення сприятливих умов для послідовного здійснення в Україні реформи політичної системи, зокрема, для забезпечення відповідального керівництва центральними органами виконавчої влади в цих умовах, яке б повною мірою відповідало головним завданням реформи.

Зараз у 16 міністерствах країни існує в цілому близько 100 посад держсекретарів, їхніх перших заступників і заступників. Найбільше таких посад у Міністерстві внутрішніх справ - 11 (держсекретар, три перших заступники і 7 заступників), Міністерстві фінансів - 10 (держсекретар, 8 заступників і держсекретар Державного департаменту фінансового моніторингу при Мінфіні) і Міністерстві економіки і з питань євроінтеграції - 9 (2 держсекретарі, 2 перших заступники держсекретаря, 5 заступників).

Найменше - у Міністерстві оборони - 2 (держсекретар і держсекретар з питань міжнародного співробітництва).

По два держсекретарі мають п'ять міністерств: МЗС, Міністерство палива й енергетики, Міноборони, Міністерство фінансів (1 держсекретар - начальник Державного департаменту фінансового моніторингу при Мінфіні).

Крім того, є ще посада державного секретаря Кабінету міністрів України.

Інститут держсекретарів був введений указом президента від 29 травня 2001 року. Державний секретар Кабінету Міністрів і державні секретарі міністерств призначалися на термін повноважень президента України - 5 років. Передбачалося, що відставка уряду ніяк не буде позначатися на держсекретарях.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування