Піскун "порєшал питання" з "Укртелекомом"

Середа, 28 травня 2003, 13:53
Генеральний прокурор України Святослав Піскун у середу особисто ухвалив рішення про скасування постанови про порушення кримінальної справи за фактом зловживання службовим становищем посадовими особами ВАТ "Укртелеком".

Про це повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури України.

Справу було порушено у зв'язку із неперерахуванням до держбюджету у визначений термін $84,2 млн. Ці гроші були отримані від продажу "Укртелекомом" 25%-ї частки в СП "Український мобільний зв'язок" (УМЗ) російського оператора зв'язку ЗАТ "Мобільні ТелеСистеми" (МТС).

Прес-служба відзначає, що після вивчення додаткових матеріалів справи, було встановлено, що слідча перевірка за даним фактом була проведена поверхово, у зв'язку з чим висновок про наявність у діях посадових осіб "Укртелекому" ознак злочину є передчасним. Таким чином постанова про порушення кримінальної справи є необґрунтованою.

Національний оператор зв'язку ВАТ "Укртелеком" 26 травня перерахував до державного бюджету 400 млн. грн., отриманих від продажу його 25%-ї частки в СП "Український мобільний зв'язок" (УМЗ), повідомив журналістам глава Фонду держмайна України Михайло Чечетов.

"Укртелеком" пов'язує затримку з рішенням Київського господарського суду: 9 квітня суд заборонив національному операторові здійснювати будь-які операції, що стосуються розподілу або використання (перерахування) зазначених коштів до ухвалення рішення за позовом ТОВ "Лайн Секьюрітіз", одного з акціонерів "Укртелекому".

На початку цього року МТС придбала 57,7%-ю частку УМЗ за $194,2 млн. у компаній KPN (16,3%), Deutsche Telekom (16,3%) і ВАТ "Укртелеком" (25%). МТС також підписала договори опціону з датською TeleDanmark International і ВАТ "Укртелеком" про придбання їхніх часток в УМЗ (16,3% і 26% відповідно).

У випадку реалізації прав на виконання всіх опціонів частка участі МТС в УМЗ складе 100%.

ВАТ "МТС" - найбільший оператор стільникового зв'язку в Росії, а також у Східній і Центральній Європі. Спільно зі своїми дочірніми компаніями обслуговує близько 10 млн. абонентів. МТС і дочірні компанії мають ліцензії на надання послуг мобільного зв'язку стандарту GSM-900/1800 у 57 регіонах Росії, у Білорусі й Україні. На цій території проживають 165,7 млн. осіб.

УМЗ - один із двох провідних операторів стільникового зв'язку України, що обслуговує 1,86 млн. абонентів. Володіє ліцензіями на надання послуг мобільного зв'язку стандартів GSM-900/1800 і NMT-450 у всіх регіонах країни.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування