Янукович посперечався з французьким журналістом

Середа, 28 травня 2003, 14:25
Прем'єр-міністр України Віктор Янукович упевнений, що українські
військові візьмуть участь у стабілізаційних силах в Іраку. При цьому глава українського уряду відзначає суто миротворчу місію України.

"Ми розглядаємо це питання як участь України у миротворчій операції", - сказав Янукович у середу в Парижі під час прес-конференції, відповідаючи на питання французького журналіста, який назвав стабілізаційні сили "окупаційними".

Янукович повідомив, що з данного питання було ухвалено відповідне рішення Ради національної безпеки й оборони України. "Буде затверджено відповідний указ президента, який потім має ратифікуватися Верховною Радою України", - відзначив він.

За його словами, Україна зацікавлена у відновленні післявоєнного Іраку.

"Наші подальші дії будуть спрямовані на розвиток економічних інтересів України і відновлення двосторонніх українсько-іракських відносин, а також на участь промислових підприємств і компаній України у відновленні Іраку", - сказав він.

Прем'єр-міністр України відзначив, що це питання (участь українських підприємств і компаній) розглядається на даний час, і в його рішенні "ми бачимо позитивні зрушення".

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування