А Кучма очікував, що у справі Лазаренка його допитають у 2004

Середа, 28 травня 2003, 14:45
Президент Леонід Кучма називає "політичною акцією" намір допитати його в справі екс-прем'єр-міністра Павла Лазаренка.

"Це чергова політична акція, однак вона почалася рано. Вибори - у 2004 році. Навіщо давати фальстарт?", - сказав Кучма на прес-конференції у середу в Києві.

"Якщо хтось хоче зробити політичну кампанію, то, будь ласка, ми до цих кампаній звикли", - підкреслив він.

Кучма знову заявив, що не одержував "ніяких звернень від американської влади з цього приводу". "Я - президент України, якщо є в когось питання до президента України, будь ласка, нашою Конституцією й законами України це питання вирішується", - відзначив Кучма.

За його словами, між Україною і США існує угода про правову допомогу й Україна готова працювати у відповідності з цим документом.

Зараз в Україні знаходяться представники обвинувачення й захисту в справі Лазаренка, що мають намір допитати ряд українських громадян.

Зокрема, американські адвокати Лазаренка мають намір узяти свідчення президента України Кучми, секретаря Ради національної безпеки й оборони Євгена Марчука, народних депутатів Валерія Пустовойтенка, Олександра Волкова, Юлії Тимошенко і колишнього голови правління НАК "Нафтогаз України" Ігоря Бакая.

При цьому ім'я президента не фігурує в списку осіб, яких мають намір допитати представники обвинувачення.

Лазаренко очолював український уряд у 1996-97 р.
З 1999 р. Лазаренко знаходиться у федеральному ув'язненні в Сан-Франциско. Прокуратура США обвинувачує його у відмиванні $114 млн. через приватні американські фінансові установи.

Інтерфакс-Україна, УП

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...