ЗЛЕНКО І ОМЕЛЬЧЕНКО БУДУТЬ ЗВІЛЬНЕНІ. І КУЧМА ЇМ НЕ ДОПОМОЖЕ

Середа, 28 травня 2003, 15:24
У 2003 році в зв'язку з досягненням пенсійного віку будуть звільнені зі своїх посад міністр закордонних справ Анатолій Зленко і глава київської міськадміністрації Олександр Омельченко. Це дав зрозуміти на прес-конференції у Києві президент Леонід Кучма.

"По закону 65 років – це граничний вік державного службовця", - сказав Кучма на питання, чи може він продовжити Зленку й Омельченку термін роботи на посадах. "Після 65 не можна продовжувати. У президента забрали це право", - додав він.

Анатолію Зленку 65 років виконується через п'ять днів, 2 червня, а Олександру Омельченку – 9 серпня.

Кучма ухилився від відповіді на уточнююче питання, чи буде в Україні новий міністр закордонних справ. Він сказав, що право трактувати свої слова віддає журналістам: "Що ж ви тоді напишете? У вас є поле діяльності, що хочете, те і напишете. А моя відповідь така – є закон. Крапка".

P.S. від УП.

Стаття 42 закону "Про дипломатичну службу" передбачає:

"Граничний вік перебування на дипломатичній службі становить 60 років для чоловіків і 55 років для жінок. Строк перебування на дипломатичній службі може бути продовжений. Доцільність продовження, але не більш як до досягнення граничного віку 65 років, визначається Президентом України щодо дипломатичних працівників, яких він призначає".

Закон також каже, що після цього дипломати можуть бути залишені на дипломатичній службі "лише на посадах радників або консультантів".

Стаття 23 закону "Про державну службу" передбачає:

"Граничний вік перебування на державній службі становить 60 років для чоловіків і 55 років для жінок". Строк також може бути продовжений, але "не більш ніж на 5 років".

Продовжити перебування на держслужбі пенсіонера може керівник державного органу за погодженням з начальником Головного управління державної служби при Кабінеті Міністрів.

У випадку з Омельченком його відставка стосується лише крісла глави Київської міськадміністрації і не має відношення до посади міського голови, яка є виборною.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування