Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Досвід Кучми у польотах на літаках викликає підозри у аварії Як-42

Середа, 28 травня 2003, 18:08

Президент Леонід Кучма закликає не робити передчасних висновків щодо причини катастрофи літака Як-42 у Туреччині.

"Мені не подобається, коли посадові особи роблять передчасні висновки. Вони не мають на це морального права. Звинуватити когось – це великий гріх", - сказав Кучма на прес-конференції у Києві

Журналісти запитали президента, чи не бачить він якогось зв'язку між успіхами України у певних галузях і трагедіями, які відразу після цього трапляються.

"Якщо б ми на кухні спілкувалися, я б багато речей розказав би. Але я говорю на широкий загал і не маю права як президент про це говорити", - сказав Кучма.

"Я в своєму житті налітав стільки, що мало знайдеться людей у світі. Я за часів тієї роботи постійно літав на всі байконури, північний полігон, Москва, весь Радянський Союз. І бував у самих-самих різних ситуаціях. Але я чітко знав, якщо аеропорт не міг прийняти, бо там туман, то в нас є резервний аеродром. І ніколи літак не буде робити спробу сідати.

Мене це хвилює як людину: Як можна двічі заходити на посадку, і не бачити полоси?! І дають третій раз на посадку… Що це таке?!", - здивовано сказав президент. Саме такі події мали місце перед катастрофою Як-42.

"Я був у різних ситуаціях, і в дуже таких…, коли в баках літака на нулю, а ми десь дотягували до іншого аеродрому, бо не було можливості сісти на той, який запланований", - ще сказав президент.

Він закликав дочекатися остаточних результатів розслідування аварії.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування