Закон про вибори буде у зв'язці з новою Конституцією Кучми

Четвер, 29 травня 2003, 12:24
Закон про вибори народних депутатів необхідно приймати в комплексі політичної реформи, вважає координатор парламентської більшості Анатолій Толстоухов.

Таку думку він висловив у четвер у Києві на зустрічі з представниками Бюро з демократичних інститутів і прав людини ОБСЄ.

З його слів, на сьогоднішній день в парламенті є кілька законопроектів, які стосуються проведення виборів, внесені як представниками парламентської більшості, так і представниками опозиції.

Толстоухов підкреслив, що у депутатів різні підходи щодо проведення виборів на пропорційній основі.

У той же час він зазначив, що, оскільки почалася політична реформа, необхідно комплексно підійти до розв'язання цього питання і не поспішати до завершення нинішньої сесії парламенту.

Депутат також повідомив представникам ОБСЄ, що на сьогоднішній день до парламентської більшості входить 241 депутат, в ній представлені 9 фракцій і груп, а також позафракційні депутати.

Він висловив надію, що чисельність парламентської більшості буде збільшуватися.

Толстоухов сказав, що в Україні продовжується процес проведення політичної реформи, і такі зустрічі з представниками європейських структур дають можливість подивитися на "ті стандарти, які роками працюють в європейських країнах", з тим, щоб йти далі звіреним курсом.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування