Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Опозиція зрозуміла, що вибори президента їй не виграти

Четвер, 29 травня 2003, 15:03
Українська опозиція впевнена у тому, що майбутні президентські вибори у 2004 році не будуть демократичними.

У ході зустрічі з представниками Бюро з демократичних інститутів і прав людини ОБСЄ у четвер член фракції Соціалістичної партії Галина Гармаш підкреслила, що опозиція підтримує багаторічні контакти з Місією ОБСЄ, зокрема, у ході парламентських виборів 2002 року представників місії повідомляли про всі порушення.

Всі ці факти знайшли відгук ОБСЄ, підкреслила депутат. Вона також повідомила, що недавні вибори мера Сум "не вселяють оптимізму" у частині їх демократичності.

Гармаш підкреслила, що у представників опозиційних сил є побоювання, що на майбутніх виборах президента також може бути використана технологія, яка застосовувалася у Сумах - зняття з реєстрації кандидатів від опозиції.

Вона нагадала, що в ході виборчої кампанії у Сумах за декілька днів до виборів був знятий з реєстрації кандидат від СПУ Сергій Клочко. Депутат також повідомила, що збирається передати матеріали, що стосуються виборів у Сумах, представникам ОБСЄ.

У свою чергу представник Бюро з демократичних інститутів і прав людини ОБСЄ Майкл Вайгант сказав, що однією з цілей нинішнього візиту є планування роботи на майбутніх президентських виборах.

Він нагадав, що представники ОБСЄ виробили рекомендації за результатами останніх парламентських виборів і у ході нинішнього візиту також хотіли б подивитися на те, як ці рекомендації виконуються зараз в Україні.

У четвер представники Бюро з демократичних інститутів і прав людини ОБСЄ зустрілися з членами парламентської більшості. Також відбулася їх зустріч з першим віце-спікером Геннадієм Васильєвим.

Інтерфакс-Україна

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування