Витягувати колег Тимошенко з в'язниці буде ООН, ПАРЄ і ОБСЄ

Четвер, 29 травня 2003, 15:48
Блок Юлії Тимошенко запросив представників моніторингового комітету Парламентської Асамблеї Ради Європи, комісії ООН з прав людини, ОБСЄ, правозахисних організацій взяти участь у судовому засіданні з розгляду скарги на дії Генеральної прокуратури у зв'язку з повторним арештом колишніх керівників корпорації "Єдині енергетичні системи України" Геннадія Тимошенка й Антоніни Болюри.

Крім цього, БЮТ запросив представників міжнародних організацій приїхати в Україну і провести моніторинг ситуації, яка склалася у системі українського судочинства, повідомили Інтерфакс-Україна у прес-службі Блоку.

У прес-службі зазначили, що БЮТ просить міжнародні організації захистити українських суддів від "свавілля влади і прокуратури".

Скарга на дії Генпрокуратури у зв'язку з повторним арештом керівників "ЄЕСУ" повинна розглядатися Київським апеляційним судом на наступному тижні.

Як повідомляло агентство, 13 травня Київський обласний апеляційний суд закрив кримінальні справи, порушені відносно 4-х колишніх керівників корпорації "ЄЕСУ", а також Юлії й Олександра Тимошенків. Суд постановив відмінити запобіжні заходи у вигляді утримання під вартою Геннадію Тимошенку, Антоніні Болюрі і Євгену Шагу, а з Лідії Сокольченко і Олександру Тимошенку зняти підписку про невиїзд.

Разом з тим 13 травня Генпрокуратура порушила нові криімнальні справи відносно 4-х екс-керівників "ЄЕСУ" і у той же день затримала Геннадія Тимошенка й Антоніну Болюру. Лідію Сокольченко, яка знаходилася у лікарні на підписці про невиїзд, також було прийняте рішення затримати, однак вона залишилася під спостереженням лікарів у зв'язку з погіршенням стану здоров'я.

Євген Шаго, який встиг залишити СІЗО до оголошення про порушення нової кримінальної справи, оголосили у розшук. Пізніше Лідія Сокольченко самовільно залишила лікарню, і Генпрокуратура також оголосила її у розшук.

Печерський місцевий суд Києва дав санкцію на арешт Геннадія Тимошенка і Антоніни Болюри.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування