"Розумово і фізично" Омельченко не готовий до пенсії

Четвер, 29 травня 2003, 17:42
Мер Києва Олександр Омельченко не збирається залишати свою посаду після досягнення 65-річного віку, і впевнений, що це не суперечить законодавству.

В інтерв'ю журналістам у четвер Омельченко заявив, що він "розділяє точку зору президента", що заявив напередодні на прес-конференції, що міністр закордонних справ Анатолій Зленко і київський міський голова Омельченко після досягнення у цьому році 65-річного віку "повинні діяти згідно із законом".

"Ми всі повинні жити і діяти згідно із законом. Я у цьому випадку вчиню так, тому що згідно з не тільки законами України, але і європейським законодавством, посадова особа, яка отримала довіру на офіційних виборах народовладдя, не має вікового статусу", - заявив він.

"Віковим статусом для них є розумовий і фізичний стан, тому кожна посадова особа на такому рівні сама повинна вирішувати, чи здатна вона одна виконувати необхідний об'єм робіт - повною мірою, якісно, швидко і сумлінно", - додав мер.

Омельченко також зазначив, що в Україні "такий статус має невелику кількість осіб, і, насамперед, президент (діючому президенту Кучмі у цьому році також виповнюється 65 років, в один день з мером Києва - 9 серпня), а також обрані народом мери Києва та інших міст".

Відповідаючи на питання, чи збирається він все ж залишити добровільно свою посаду після досягнення 65-річного віку, Омельченко заявив, що "для цього немає ні причин, ні підстав".

"Я думаю, що це більше моральний чинник людини, ніж його фізіологічний стан. Тут повинен кожний дійти своїм розумом, коли і як піти з арени у найкращий час і найкращу пору", - заявив він.

Омельченко був обраний міським головою Києва навесні 1999 року, потім переобраний у 2002 році.

З 1996 року працював головою Київської міської держадміністрації, раніше - з 1994 року - заступником, першим заступником глави столичної міськадміністрації.

Інтерфакс-Україна

P.S. від УП. Олександр Омельченко обіймає в Київській владі дві посади – глави міськадміністрації, на яку призначає президент, і міського голови, який обирається мешканцями міста.

Норма закону про те, що після 65 років Омельченко повинен залишити свою посаду, стосується тільки посади голови Київської міськадміністрації. Перебування на посаді київського міського голови не має вікової "стелі". Ця посада виборна, і, як видно з новини, саме про це крісло говорив Омельченко.

Читайте також:

ЗЛЕНКО І ОМЕЛЬЧЕНКО БУДУТЬ ЗВІЛЬНЕНІ. І КУЧМА ЇМ НЕ ДОПОМОЖЕ

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування