Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Лавринович покритикував відомство Піскуна за справу Гонгадзе

Четвер, 29 травня 2003, 22:06
Міністр юстиції Олександр Лавринович каже про відсутність наближення до розкриття вбивства Георгія Гонгадзе. Про це він заявив у інтерв'ю українській службі Бі-Бі-Сі.

"Я бачу, що справа у постійній динаміці. Але я не побачив, можливо, поки що, жодного наближення до відповіді на запитання, заради якого ведеться слідство – хто виконав цей страшний акт і з яких мотивів це було зроблено", - сказав Лавринович.

При цьому міністр все ж зазначив, що "достатньо довгий час не знайомився із матеріалами слідства і тими кроками, які робляться чи плануються" і що він "орієнтується лише на повідомлення у ЗМІ".

Лавринович сказав, що його згода на роботу в тимчасовій слідчій комісії парламенту зі справи Гонгадзе була "помилковою".

"Від цієї комісії ніхто не чекав дійсно сумлінної допомоги слідству. А було очікування, що ця комісія стане однією із ланок у ланцюгу вирішення глобальних політичних проблем. І що це буде не комісія, котра спілкуватиметься зі свідками, щось шукатиме, аби допомогти слідству, а були очікування тільки на політичні дії".

Міністр сказав, що цей висновок він зробив після "тривалого часу" роботи.

"Коли побачив, як етап безконфліктності й зацікавленості всіх без винятку членів комісії перейшов у етап використання членства чи самого факту проведення засідань комісії для проведення пі-ар акцій конкретної політичної сили чи конкретного політика", – сказав екс-глава слідчої комісії.

В ході інтерв'ю Лавринович не зміг дати відповіді на питання, чи повинен Леонід Кучма давати свідчення представникам американського правосуддя у справі Лазаренка. "Хоч я не вважаю себе дуже поганим юристом, але я не можу пам'ятати усі угоди і норми, які стосуються кримінального права".

Говорячи про свою партійну приналежність, Лавринович сказав, що він перебуває "поза партією", хоча "ніякого акту" щодо призупинення членства в НРУ він не приймав.

Він сказав, що не підтримує ніяких зв`язків із керівництвом Руху чи "Нашої України" і не шкодує про це.

Говорячи про відмову від своїх опозиційних поглядів, Лавринович сказав: "Людина обирає форму поведінки у залежності від можливостей, які вона має для реалізації своєї світоглядної позиції і того інструментарію, який вона може використати для досягнення результату. Я висловлював незгоду із багатьма діями, які здійснюються різними політичними силами чи посадовими особами державної влади. Сьогодні ж я можу набагато ефективніше реалізовувати своє бажання, щоб в Україні всі дотримувалися тих правил, які ухвалені на найвищому представницькому рівні".


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
01:10
Центр дослідження енергетики: Україна використовує 12 ГВт електрогенерації, 8 з них просить у сусідів
00:15
Харків під ракетним обстрілом: пролунали вибухи
00:10
У прокат вийшов байопік про письменників Розстріляного відродження "Будинок "Слово": огляд
23:40
Генштаб: На Харківщині тривають бої за населені пункти, які перебували в сірій зоні
23:28
Новини економіки 10 травня: найбільший в Україні центр протезування, 7 млрд на відбудову енергосистеми
23:16
фото"Можу три дні оговтуватися від зйомки". Як це – бути фотографкою пологів
23:04
Угорщина: Багаторічний план НАТО щодо України "може призвести до світової війни"
22:52
оновленоУ тимчасово окупованих Ровеньках на Луганщині повідомили про вибухи на нафтобазі
22:38
БоксБогачук: Якщо Ломаченко програє, то, напевне, завершить кар’єру
22:35
Tesla витратить 500 мільйонів доларів на розширення мережі зарядних станцій
Усі новини...
Реклама: