Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Томенко припинить війну між політиками і журналістами?

П'ятниця, 30 травня 2003, 11:03
Голова парламентського комітету з питань свободи слова, член фракції "Наша Україна" Микола Томенко звертається до "політичної, громадської, наукової, творчої еліти України" з проханням "докласти зусиль для запобігання "економічному, владному" та "інформаційному "кілерству" по відношенню до ЗМІ, журналістів та політиків".

У заяві Томенко також закликає до "якнайповнішого використання цивілізованих, у тому числі досудових засобів врегулювання конфліктів, таких, як спростування, право на відповідь".

Підставами для такої заяви стало, на думку Томенка, недотримання Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України з питань забезпечення та безперешкодної реалізації права людини на свободу слова".

У цьому законі суспільство отримало "новий дієвий механізм цивілізованого вирішення конфліктів у сфері забезпечення свободи слова та вільного доступу до інформації".

Проте, нагадує Томенко практика "вбивчих" позовів до журналістів триває. Зокрема, народного депутата "глибоко турбують численні факти стягнення зі ЗМІ-відповідачів астрономічних сум відшкодувань".

В якості прикладів Томенко навів задоволені судом вимоги Олександра Роднянського, ректора МАУП Щокіна та Ігоря Слісаренка до "CN Столичные новости" про стягнення загалом майже 13 мільйонів гривень. Та позов колеги Томенка Романа Зварича до івано-франківської телекомпанії "3-Студія" вартістю в 10 мільйонів гривень.

Проте "не зовсім чесні "правила гри" застосовуються і по інший бік "барикад". Зокрема, поведінка окремих ЗМІ та журналістів під час кампанії по виборах міського голови Запоріжжя.

"Описуючи історію аварії на одному із запорізьких підприємств, керівником якого свого часу був один з нинішніх кандидатів на посаду міського голови, і прагнучи, очевидно, проілюструвати матеріал, друковане видання "Панорама", додаток до газети "Индустриальное Запорожье", "випадково" опублікувало фото агентства УНІАН з подій Скнилівської трагедії", - повідомив Томенко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування