Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Шредеру не терпиться втілити свою домовленість з Кучмою і Путіним

П'ятниця, 30 травня 2003, 11:24
Німецький канцлер Герхард Шредер вважає, що ще до кінця 2003 року повинні визначитися форми участі німецьких фірм в газотранспортному консорціумі України, Росії і Німеччині.

"Ще в цьому році повинно бути підготовлене дослідження з приводу здійсненності (рос. "осуществимости") цього спільного проекту, що більш зримо продемонструє можливий внесок німецьких підприємств. Насамперед це справа підприємств трьох країн знайти відповідні форми співпраці", - сказав Шредер в інтерв'ю російському "Інтерфаксу" напередодні приїзду в п'ятницю до Санкт-Петербургу.

"Німеччина майже на 30% задовольняє свої сукупні потреби в газі за рахунок постачання з Росії через Україну. Внаслідок цього вдосконалення системи транзиту газу через Україну сприяє надійному забезпеченню Німеччини енергією", - підкреслив Шредер.

Він також повідомив, що на вересень намічене проведення спільного німецько-російського форуму з енергетики.

"Для нас, німців, важливо, щоб постачання енергії з Росії було таким же надійним, як і раніше", - сказав німецький лідер.

"Президент РФ Володимир Путін, президент України Леонід Кучма і я рік тому в Санкт-Петербурзі домовилися про те, щоб підтримати заснування міжнародного консорціуму, покликаного модернізувати і експлуатувати українську газотранспортну систему", - сказав Шредер.

"Для цього Росія і Україна мали намір спочатку вирішити деякі двосторонні проблеми. Я радий, що в цій справі вдалося домогтися прогресу, так що робоча група на рівні високопоставлених представників, якій доручено заснування консорціуму, зможе, як я сподіваюся, незабаром приступити до своєї роботи", - зазначив канцлер.

У переговорах зі створення міжнародного консорціуму, установчі документи якого були підписані восени 2002 року "Нафтогазом України" і російським "Газпромом", пізніше взяв участь німецький концерн Ruhrgas.

Консорціум на взаємовигідних умовах буде забезпечувати транспортування газу, надійність, безпеку і стабільність функціонування газотранспортної системи України, а також вести роботу зі збільшення об'ємів транзиту газу через територію України.

Раніше глава концерну "Рургаз" Бургхард Бергманн висловлював невдоволення тим, що німецьку сторону не залучали до переговорів з приводу консорціуму.

Читайте також:

Глава "Рургазу": консорціум Путіна, Кучми і Шредера – не "золоте дно"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
02:07
Die Welt оприлюднило мирну угоду, яку Україна та Росія могли підписати на початку війни
01:06
В Росії злетіли бомбардувальники Ту-95
00:54
Німецькі винищувачі перехопили російський  Іл-20 над Балтійським морем
00:38
доповненоУ Харкові пролунала серія вибухів: пошкоджена медустанова
23:40
Іспанія на "Рамштайні" підтвердила плани відправити Україні ракети до Patriot
23:29
Новини економіки 26 квітня: застава за Сольського, Кабмін зберіг тариф на електрику для населення
23:17
відеоПлетенчук: Росіяни посилили захист своїх суден після пошкодження "Коммуни"
23:10
Мутації та перемога природи. Факти про Чорнобильську катастрофу, які ви могли не знати
23:06
Мінфін оновив дані про фінансування держбюджету від початку великої війни: хто став найбільшим донором
23:01
оновлюєтьсяУ всіх областях України оголошували ракетну небезпеку, була загроза "Кинджалів"
Усі новини...