Піскун просить Європу про "розуміння" і відстрочку у справі Гонгадзе

П'ятниця, 30 травня 2003, 16:59
Генеральна прокуратура України "істотно просунулася" у розслідуванні кримінальної справи за фактом вбивства журналіста Георгія Гонгадзе, заявляє генеральний прокурор України Святослав Піскун.

"Слідство сьогодні підійшло дуже близько і безпосередньо близько до розкриття цієї справи", - сказав Піскун у п'ятницю у Києві на зустрічі зі спеціальним представником Бюро Парламентської Асамблеї Ради Європи у справі Гонгадзе Гансом Крюгером.

Крюгер знаходиться в Україні з метою збору інформації про хід розслідування справи Гонгадзе. За результатами його перебування в Україні буде підготовлена доповідь, яку він представить ПАРЄ до розгляду на наступній сесії ПАРЄ, де буде розглядатися "українське питання".

Піскун підкреслив, що на сьогодні розслідування справи Гонгадзе триває "максимально прозоро", а також знайдене взаєморозуміння з потерпілою стороною у цій справі.

Зі слів генпрокурора, потерпіла сторона має можливість ознайомитися з матеріалами криімнальної справи, наскільки це дозволено законодавством, а також отримує максимум інформації у справі.

Піскун звернувся через Крюгера до ПАРЄ з проханням "підтримки і розуміння" у питанні розслідування цієї справи. "Такі справи не робляться швидко", - підкреслив генпрокурор.

Він нагадав, що з моменту вбивства журналіста минуло багато часу, і зараз розслідуванням цієї справи займається не та слідча група, яка його починала, і нинішній слідчій групі "доводиться виправляти помилки" слідчих, які раніше займалися цією справою.

Зокрема, свідченням виправлення таких помилок є розслідування справи відносно колишнього прокурора Таращанського району, який був засуджений у справі про недбалість у ході розслідування загибелі Гонгадзе.

Піскун також підкреслив, що готовий надати Крюгеру максимум інформації щодо кримінальної справи, зокрема, про нові просування у розслідуванні справи Гонгадзе з грудня минулого року, коли Крюгер уперше відвідав Україну, і отримав у Генпрокуратурі інформацію про хід розслідування цієї кримінальної справи.

Генпрокурор також підкреслив, що у разі необхідності готовий сам приїхати у ПАРЄ, щоб допомогти доповісти інформацію з цього питання.

Відповідаючи на питання журналістів, що були присутніми на зустрічі, про те чи знайшла своє підтвердження у ході розслідування, так звана, версія "орлів Кравченка", Піскун сказав: "Говорити сьогодні про те, хто причетний до вбивства Гонгадзе некоректно", поки нікому не пред'явлене обвинувачення.

Він лише підкреслив, що слідство як і раніше перевіряє ряд версій і по декількох з них Генпрокуратура "істотно просунулася у розслідуванні".

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування