Обіцянки перед НАТО Україна виконує "задовільно"

П'ятниця, 30 травня 2003, 17:05
Глава Національного центру з питань євроатлантичної інтеграції Володимир Горбулін заявляє, що Цільовий план Україна-НАТО на 2003 рік виконується задовільно, однак існує потреба в чіткому підході до реалізації запланованого у відповідності зі стандартами альянсу.

У п'ятницю в Києві в інтерв'ю журналістам Горбулін відзначив, зокрема, що з 256 запланованих заходів у рамках Цільового плану Україна-НАТО виконано близько 150. "Частина цільових заходів уже виконана, виконується, частково виконується, або хоча б обкреслена у виконанні, але якість залишає бажати більш чіткого підходу у відповідності зі стандартами НАТО", - сказав він.

Горбулін відзначив, що великий обсяг заходів припадає на "законодавче поле". "Близько 66 заходів базуються на законодавчій основі. Тут дуже багато зроблено, але прийняти закон мало, його ще потрібно імплементувати", - сказав він, додавши: "Сьогодні Цільовий план контролюємо, але ще не керуємо в достатній мері".

Цільовий план Україна-НАТО на 2003 рік у рамках Плану дій Україна-НАТО опублікований у березні. Він був затверджений на засіданні комісії Україна - НАТО в листопаді минулого року в рамках Празького саміту.
У ході чергового засідання комісії Україна-НАТО 3-4 червня в Мадриді особлива увага буде приділятися обговоренню всього комплексу питань, пов'язаних із практичною реалізацією Плану дій і Цільового плану на 2003 рік.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування