У 65 років Омельченко буде мером Києва. І немає "моральних" причин його міняти

П'ятниця, 30 травня 2003, 17:20
Мер Києва Олександр Омельченко "залишиться на своїй посаді після свого 65-річчя", заявив голова Фонду муніципальних реформ "Магдебургське право", заступник голови Київської міськадміністрації Михайло Поживанов.

Коментуючи в інтерв'ю журналістам заяву президента України Леоніда Кучми щодо досягнення у цьому році пенсійного віку Омельченка, Поживанов підкреслив, що "посада міського голови не має обмежувальних вікових термінів, оскільки вона є виборною".

"Олександр Олександрович був переобраний київським міським головою переважною більшістю киян у 2002 році на термін до березня 2006 року, а особливості статусу київської влади передбачають, що міський голова очолює і виконавчий орган представницької влади. У Києві таким органом є Київська міська держадміністрація", - підкреслив він.

Тому, впевнений Поживанов, немає ніяких підстав, "ні правових, ні економічних, ні тим більше моральних" для зміни керівництва київської влади. Заступник голови Київської міськадміністрації також зазначив, що за показниками 1-го кварталу Київ "випереджає інші регіони країни з виконання соціальних програм і бюджетів всіх рівнів, а також лідирує з тринадцяти показників розвитку промисловості, будівництва, охорони здоров'я, розмірів і виплати заробітної плати".

"Преса, коментуючи ситуацію, що склалася, посилається тільки на закон про державну службу, чомусь забуваючи, що є закони про місцеве самоврядування і про столицю, в яких також виписані параметри влади", - заявив Поживанов.

Як повідомлялося, відповідаючи на питання журналістів, чи залишаться на своїх посадах голова МЗС Анатолій Зленко й Омельченко після того, як відзначать 65-річчя, Кучма сказав: "Згідно із законом, після 65-ти не можна продовжувати (займати держпосаду). Це - обмежувальний вік для державної служби".

Після обрання у 1999 році Омельченка київським міським головою (на основі закону про столицю України - Київ) президент країни Кучма делегував меру також повноваження голови Київської державної адміністрації.

Омельченко як і Кучма відзначать 9 серпня 65-річчя.

Інтерфакс-Україна

Читайте також:

"Розумово і фізично" Омельченко не готовий до пенсії

ЗЛЕНКО І ОМЕЛЬЧЕНКО БУДУТЬ ЗВІЛЬНЕНІ. І КУЧМА ЇМ НЕ ДОПОМОЖЕ

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування