У Кучми є два сценарія як звільнити Омельченка?

П'ятниця, 30 травня 2003, 18:14
Якщо опозиція чинитиме "значний опір" "президентським ініціативам", то президент Кучма може не наважитися змістити Олександра Омельченка з крісла голови Київської державної адміністрації після досягнення ним граничного для держслужбовця пенсійного віку.

Так вважає голова комітету з питань місцевого самоврядування та державного будівництва, член фракції БЮТ Анатолій Матвієнко. Як відомо, 9 серпня мерові столиці Олександру Омельченку виповнюється 65 років, і згідно з законом, посаду у виконавчій владі він мусить залишити.

На думку Матвієнка, є ще другий варіант розвитку подій. "Якщо настане політичне затишшя, і президент у серпні почуватиметься достатньо впевнено, не виключено, що окремі "радники" таки переконають його підписати указ про заміну Омельченка на посаді голови Київської міської державної адміністрації".

У цій ситуації, зазначає Матвієнко, "багато залежатиме від позиції Київради, яка є єдиним повноважним представником київської міської громади, і яку чинний закон не позбавляє права утворювати власні виконавчі органи".

"Виконавчі повноваження київський міський голова виконує у силу того, що його водночас призначено головою міської державної адміністрації. Отже, маємо змішання двох абсолютно різних понять: державної влади і місцевого самоврядування", - цитує народного депутата прес-служба партії "Собор".

Матвієнко також звертає увагу на те, що "ситуація навколо Омельченка загострюється". "Свідчення тому - кампанія, яку розгорнули проти Київського мера центральні телеканали.СДПУ(о) давно розробляють плани заміни Омельченка на посаді голови КМДА іншим "слухняним" політиком", - вважає він.

9 серпня 2003 року Київському міському голові Олександрові Омельченку виповнюється 65 років. Отже він досягає граничного віку державного службовця і за Законом мусить залишити посаду голови Київської міської державної адміністрації.

Читайте також:

У 65 років Омельченко буде мером Києва. І немає "моральних" причин його міняти

"Розумово і фізично" Омельченко не готовий до пенсії

ЗЛЕНКО І ОМЕЛЬЧЕНКО БУДУТЬ ЗВІЛЬНЕНІ. І КУЧМА ЇМ НЕ ДОПОМОЖЕ

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування