Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кучма задовольняв цікавість Проді та "вправляв мозки" лідерам СНД

П'ятниця, 30 травня 2003, 21:41
У рамках чотириденного робочого візиту до Санкт-Петербургу президент України Леонід Кучма в п'ятницю провів короткі зустрічі з главою Єврокомісії Романо Проді, главою КНР Ху Цзіньтао, прем'єрами Італії Сильвіо Берлусконі та Данії Андерсом Фог Расмуссеном.

Під час зустрічі з Проді Кучма проінформував його про стан розвитку економіки України, відзначивши економічний ріст, що спостерігається останнім часом. Глава Єврокомісії відзначив, що з зацікавленістю спостерігає за крокам України на шляху евроінтеграції, повідомляє прес-служба глави української держави.

Ху Цзіньтао і Кучма обмінялися інформацією про економічну і політичну ситуацію в двох країнах. Китайський лідер підтвердив твердий намір відвідати Україну з офіційним візитом.

На зустрічі з українським президентом Берлусконі підтвердив намір відвідати Україну з офіційним візитом восени цього року.

Президент України і прем'єр Данії обмінялися інформацією про економічну і політичну ситуації в країнах.

Також у п'ятницю президент Леонід Кучма взяв участь у неформальному самміті СНД.

Кучма закликав лідерів Співдружності якомога швидше завершити усі внутрішньодержавні процедури, що стосуються створення зони вільної торгівлі в рамках СНД.

Кучма сказав, що необхідно до Ялтинского самміту у вересні визначити конкретні кроки зі створення зони вільної торгівлі в рамках Співдружності.

Він нагадав, що як голова Ради глав держав СНД звернувся в лютому до лідерів Співдружності з проханням "усебічно вивчити питання про участь кожної з держав у введенні в дію базового комплексу угоди (про зону вільної торгівлі)".

Президент відзначив, що, за інформацією виконкому СНД, з усіх підписаних документів базового комплексу угоди, що регламентує режим вільної торгівлі, "внутрішньодержавні процедури не завершені у понад 20% випадків".

Він нагадав, що в даний час існує понад 60 двосторонніх договорів зразка початку 90-х років. Однак, сказав Кучма, "багато хто з них не має реального втілення".

"Я як голова Ради глав держав СНД прошу звернути особливу увагу на хід реалізації цих угод", - сказав президент України.

Крім цього, відзначив він, важливо наукове обґрунтування створення вільної економічної зони. Президент нагадав, що Україна ініціювала проведення в Ялті міжнародного симпозіуму з даної проблематики, запросивши всі країни СНД взяти активну участь у цьому симпозіумі.

Він також підкреслив необхідність більш глибокої інтеграції держав Співдружності в європейське співтовариство. "Важливою умовою розвитку СНД є його відкритість, готовність до інтеграції з ЄС", - заявив Кучма.

Інтерфакс-Україна

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування