Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Замість Азарова на плівках Мельниченка "хтось щось напридумував"

Субота, 31 травня 2003, 14:40
Перший віце-прем'єр Микола Азаров заявляє, що "не говорив багато з тих фраз", що фігурують на записах майора Миколи Мельниченка, і "які були оприлюднені та озвучені" у ході касетного скандалу.

"Я неодноразово заявляв для громадськості, що те, що мені приписують, є брехнею. Я цілком відповідаю за свої слова, у мене нормальна пам'ять, я прекрасно пам'ятаю, що я казав, що я не казав, і чого я не міг казати з огляду на свої моральні переконання та світогляд. Хтось за мене щось напридумував!", - заявив Азаров в інтерв'ю Українській службі BBC.

Він також додав, що "не міг казати такі фрази"." Тому я абсолютно спокійний і впевнений, що раніше чи пізніше, це отримає відповідну оцінку. Виявляться автори і сценаристи усіх цих так би мовити "творів" і істина стане зрозумілою усім. А для мене це зрозуміло вже зараз", - зазначив Азаров.

У ході розмови обговорювалося також питання про вступ України до Світової Організації Торгівлі. Так, Азаров заявив, що "Україна ставить перед собою мету вступити у СОТ у 2003 році". "Якщо через низку технічних причин це не відбудеться, то найпізніший термін для нас - це перша половина 2004 року", - зазначив перший віце-прем'єр.

Коментуючи завдання України синхронізувати вступ до СОТ з Росією, Азаров зазначив, що слід говорити про "розуміння тих умов, на яких і Україна і Росія вступає до СОТ".

Також на його думку, у питанні вступу до СОТ "відіграють роль політичні чинники", які раніше були "несприятливими". Але зараз "політична ситуація змінилася на краще. Ми відновили активні дипломатичні контакти між Україною і керівництвом ЄС, Америкою, ключовими країнами Заходу. Ми мали сесію Україна-НАТО у Вашингтоні, на якій було затверджено план співпраці, який передбачає вступ України в НАТО. Тому я вважаю, що питання надання Україні статусу країни ринкової економіки буде розглянуто найближчим часом і позитивно вирішено", - переконаний Азаров.

Відповідаючи на питання, коли може бути відновлена співпраця України із Міжнародним валютним фондом і Світовим банком, Азаров зазначив, що "співпраця з цими інституціями не переривалася".

"9 червня ми чекаємо місію МВФ, і вже у червні ми сподіваємося на початок нової програми", - повідомив Азаров і додав, що "аналогічно, ми працюємо з Світовим банком, програму з яким ми маємо ухвалити вже у серпні, а з вересня ми досягнемо повного рівня співпраці і з МВФ і з Світовим банком".

"На останній зустрічі з паном Келлером (Херст Келлер, керівник МВФ - УП) я сказав, що Україна наразі не потребує кредитів МВФ. Програма співпраці з МВФ нам потрібна не для позичання фінансів, а для технічної допомоги з боку МВФ, та для гарантій, що в разі потреби кредити будуть надані", - зазначив Азаров і додав, що "валютні резерви України наразі зростають щомісяця на сто мільйонів доларів, тому кредитів нам від певного часу непотрібно".

Перший віце-прем'єр також заявив, що уряд знає "точну суму, яка необхідна для реалізації планів участі наших військовослужбовців у "прикритті" польської дивізії в Іраку". Проте Азаров відмовився назвати суму.

"Ми прораховуємо різні варіанти - у тому числі, імовірне повне фінансування наших військових за рахунок держбюджету. Рішення з цього приводу ухвалюватиме парламент, але ці витрати не стануть важким тягарем, що міг би змусити нас скоротити будь-які соціальні видатки", - заявив Азаров.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування