Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ірак примирив Кучму і Блера

Субота, 31 травня 2003, 17:57
Прем'єр Великобританії Тоні Блер на зустрічі з президентом Леонідом Кучмою в суботу в Санкт-Петербурзі підтримав "політичне рішення про готовність України до участі в складі міжнародних стабілізаційних сил в Іраку".

Як повідомила журналістам прес-секретар президента України Олена Громницька, співрозмовники зійшлися на думці, що ця зустріч є початком "нового поглибленого етапу відносин між Україною та Великобританією".

Кучма підкреслив важливість для України того, що Великобританія є авторитетним членом міжнародних організацій, вступ в які є стратегічною метою України.

Тому, відзначив президент, по кожному з інтеграційних напрямів України можна розвивати україно-британську співпрацю.

Кучма проінформував Блера про головні напрями економічного розвитку країни і заходи, які робляться для поліпшення інвестиційного клімату, зокрема, для широкого залучення британського капіталу в економіку України.

Він також проінформував Блера про основні принципи політреформи, яка проводиться в Україні.

Зі слів Громницької, Блер заявив, що Великобританія уважно спостерігає за розвитком ситуації в Україні, який він вважає позитивним.

Він також зазначив, що його країна "активно підтримує політику України, націлену на європейську і євроатлантичну інтеграцію", сказала прес-секретар.

Кучма запросив Блера відвідати Україну з офіційним візитом. Прем'єр Великобританії прийняв запрошення українського лідера.

(Від УП: Згідно з англійським алфавітом, сусідом Кучми на празькому самміті НАТО 2002 повинен був стати саме Блер. Як писала британська преса, розсадка по французькому алфавіту була зроблена саме за наполяганням британців, які підозрювали Кучму в пособництві Хуссейну.)

***

У ході зустрічі з прем'єром Швеції Йораном Перссоном Кучма заявив, що в Україні чекають прийняття Європейською комісією рішення про визнання за нею статусу країни з ринковою економікою.

"Таке рішення сприяло б досягненню одного з актуальних пріоритетів України - отриманню членства у Світовій організації торгівлі", передала журналістам слова Кучми Громницька.

Перссон зазначив, що Швеція підтримує курс України на шляху до Європейського Союзу. Разом із тим, з його слів, така мета вимагає значних зусиль з боку України, сказала прес-секретар.

Кучма запросив і Перссона відвідати Україну з офіційним візитом. Прем'єр Швеції запрошення прийняв.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...