Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

КУЧМА ПІДЕ У ВІДСТАВКУ У 2004 РОЦІ

Вівторок, 10 червня 2003, 17:42
Президент Кучма заявляє, що наступні вибори Президента України мають відбутися в останню неділю жовтня 2004 року.

Про це Кучма заявив під час вступного слова на зустрічі з представниками депутатських фракцій та груп Верховної Ради у вівторок у Києві.

Виступаючи перед депутатами, він зазначив, "окремо виділив питання доцільності проведення виборів президента, парламенту та місцевих рад протягом одного року" - бо розуміє, що саме "навколо цього питання точиться чи не найбільше суперечок та дискусій".

"Я переконаний, що на сьогоднішній день у нас не існує таких питань та проблем, стосовно яких не можна було б досягти компромісу і дати можливість президенту подати на цьому тижні проект змін до парламенту для обговорення", - зазначив Кучма.

За словами президента, він "готовий шукати компроміс". "Ви знаєте, що це, зокрема, стосується питань запровадження двопалатної структури парламенту, кількості народних депутатів і прийняття законів на всеукраїнському референдумі", - сказав Кучма, звертаючись до депутатів.

Проте він також відзначив "ряд принципових пропозицій щодо внесення змін до Конституції, які не викликали" на думку Кучми "серйозних заперечень і по них я думаю вже сьогодні можна знайти узгоджені, спільні позиції".

До таких позицій президент відніс порядок формування уряду, підстави для припинення повноважень парламенту.

Прийнятним для більшості, зі слів Кучми, є і запропоновані підстави для припинення повноважень народного депутата, зокрема, якщо він протягом 20 днів не вирішив питання про сумісництво, у разі виходу депутата, вибраного від партії (блоку партій), зі складу фракції цієї партії, його відсутності на пленарному засіданні без поважних причин протягом 20 днів календарного року.

Не викликає серйозних зауважень, відзначив президент, і питання введення норми про обрання суддів на певний термін, формування Конституційного суду парламентом і президентом, збільшення граничного віку знаходження на посадах суддів Верховного суду і Конституційного суду.

Підсумовуючи свою зустріч з депутатами, Кучма сказав, що готовий до консенсусу з лідерами парламентських фракцій з усіх без винятку питань. "Я готовий піти настільки, наскільки ви – лідери парламентських фракцій – знайдете консенсус з усіх виключно питань", - сказав Кучма.

Інтерфакс-Україна, Українська правда


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування