Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Комісар ЄС відрив двері, але убив надію України

Середа, 11 червня 2003, 10:35
Про вступ України до ЄС нині говорити зарано. Про це заявив комісар ЄС з питань розширення Гюнтер Ферхойген, виступаючи на конференції "Ширша Європа". У форумі взяв участь міністр закордонних справ України Анатолій Зленко, який перебував у бельгійській столиці з дводенним візитом.

Комісар ЄС Ферхойген упевнений, що розширення Євросоюзу не може бути успішним, якщо Брюссель не формуватиме відносини з новими сусідами – серед яких Україна, Білорусь, Молдова. Водночас європейський комісар не бачить нині перспектив для Києва чи Мінська стати членом ЄС:

"Моя особиста точка зору – нині просто зарано про це говорити. Було б немудрим давати надію, однак було б також немудрим зачиняти для цих країн двері. Наближення до Євросоюзу має бути поступовим, крок за кроком", - заявив комісар ЄС Ферхойген.

Міністр Зленко припустив, що Україні окрім запровадження реформ треба працювати над власним іміджем, адже сьогодні більшість європейців вважають Україну напівзруйнованою, зараженою радіацією окраїною континенту.

В інтерв'ю "Німецькій хвилі" Анатолій Зленко сказав, що Київ може отримати від ЄС статус асоційованого членства, але не треба планувати, коли саме це відбудеться.

Український міністр закордонних справ також повідомив, що питання про його відставку в зв'язку з пенсійним віком ще не вирішено, але він готовий до будь-якого рішення.

У вівторок Зленко також зустрівся зі своїм бельгійським колегою Луї Мішелем та виступив у Європарламенті.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування