Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Розколу в опозиції немає. І не буде?

Середа, 11 червня 2003, 12:37
Лідер Соцпартії Олександр Мороз вважає безпідставними заяви про можливий розкол в опозиції.

В інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна" у середу Мороз підкреслив, що не бачить підстав для висновків про розкол у рядах опозиції. З його слів на сьогоднішній день фракції Соцпартії, Компартії, БЮТ і "Наша Україна" аналізують план законодавчих робіт на останній пленарний тиждень для того, щоб "згуртовано виступати і відстоювати програмні задачі, для спільних дій, відображених у спільному меморандумі".

Мороз також додав, що позиція лідера "Нашої України" Віктора Ющенка "у руслі цих змін". Лідер соціалістів зазначив, що Ющенко виражав позиції, які підтримуються опозиційними силами, у ході зустрічі лідерів фракцій парламенту з президентом, що відбулася у вівторок.

Відповідаючи на питання агентства про те, коли відбудеться зустріч всіх лідерів фракцій і груп парламенту для обговорення пропозицій щодо внесення змін до Конституції України, Мороз повідомив, що поки що немає домовленості про проведення такої зустрічі. З його слів, президент Леонід Кучма поки що не підготував свій законопроект.

У той же час, законопроект, підготовлений спеціальною комісією Верховної Ради (Мороз співголовуючий комісії), розданий для ознайомлення всім фракціям і групам парламенту. "Таким чином, немає предмета для обговорення", - відзначив Мороз, додавши, що пропозиції парламентської комісії узгоджені представниками всіх фракцій і груп.

Співголовуючий комісії зазначив, що цей документ готовий до розгляду у парламенті відповідно до процедури.

Зі слів Мороза, законопроект, який збирається внести президент, може бути розглянутий представниками всіх фракцій і груп і спеціальною комісією. "Розглянемо, що з його (Кучми) пропозицій може бути адаптовано до того проекту, який вже підготовлений, а якщо його пропозиції будуть суперечити логіці змін у Конституцію у напрямі парламентсько-президентської форми правління, то тоді відповідною буде і реакція сесійного залу", - відзначив Мороз. "Поки що це все розмови без конкретики", - сказав він.

Зі слів Мороза, пропозиції парламентської комісії "означають збалансований підхід" до внесення змін до Основного закону і цей законопроект можна направляти для висновків у Конституційний суд. Разом з тим і пропозиції президента можуть бути направлені для висновку у КС.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування