Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Новий президент пробачить українцям борги

Середа, 11 червня 2003, 15:16
Податкову амністію в Україні доцільніше провести після президентських виборів у жовтні 2004 року. Таку думку висловив голова Національного банку України Сергій Тігіпко у прямому ефірі радіостанції "Радіо Ера ФМ" у середу.

"Менше буде політизації цього питання. Я вважаю, що це питання, передусім, економічне, його слід розглядати з економічної точки зору", - пояснив він свою позицію.

Разом з тим Тігіпко підкреслив, що підтримує ідею проведення податкової амністії. "Гроші повертаються з-за кордону в Україну і починають працювати на нашу економіку. Сьогодні інвестиції нам надзвичайно потрібні", - відзначив він.

Як повідомлялося, 4 червня Кабінет міністрів України затвердив законопроект про легалізацію доходів громадян, згідно з яким вони будуть обкладатися за ставкою 10% розміру активів, які декларуються.

Законопроект передбачає, що з 1 січня по 31 грудня 2004 року буде діяти особливий режим для українців, що виявили бажання легалізувати свої активи, доходи, майнові цінності.

Уряд пропонує Верховній Раді заборонити протягом вказаного періоду вимагати від суб'єкта податкової амністії дані про походження активів, а також звільнити його від відповідальності за відповідними статтями Кримінального й Адміністративного кодексів.

У законопроекті мова йде тільки про доходи, які отримані внаслідок ухиляння від сплати податків.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування