Янукович ні на крок не відступає від завітів Кучми

Середа, 11 червня 2003, 19:30
Глави уряду України і Росії Віктор Янукович і Михайло Касьянов вважають реальним досягнення домовленості про створення зони вільної торгівлі у рамках СНД на Ялтинському саміті.

Таку думку глави двох уряду висловили у середу у Москві в інтерв'ю журналістам після двосторонніх переговорів.

Зокрема, Касьянов висловив думку, що "така угода може бути підписана". Однак, відзначив він, "з урахуванням реалій сьогоднішнього дня, мабуть, угода буде включати у себе достатню кількість різних торгових вилучень".

У свою чергу прем'єр-міністр України зазначив, що дане питання наразі вивчається на рівні експертів. "Є глибоке розуміння створення зони вільної торгівлі - як вона буде виглядати. До вересня ми будемо мати конкретну модель", - сказав він.

Також до кінця серпня Росія й Україна планують завершити підготовку всієї документації з міжнародного газотранспортного консорціуму, яка необхідна для переходу до роботи з фірмами третіх країн, насамперед, з Німеччиною.

Як заявив Касьянов, що найближчим часом віце-прем'єри Росії й України представлять главам двох держави офіційний звіт про виконану роботу щодо створення міжнародного газотранспортного консорціуму.

"До кінця серпня передінвестиційна фаза, яка завершується, повинна бути повністю відпрацьована", - сказав Касьянов. Він зазначив, що "визначені об'єкти й об'єми інвестицій".

"Ми досить задоволені тим, як йде робота", - сказав Касьянов. У той же час, він зазначив, що поки ще рано говорити більш детально про хід російсько-українських переговорів з формування міжнародного газотранспортного консорціуму.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування