Савенко пропонує Медведчуку заробити на народних депутатах

Четвер, 12 червня 2003, 13:32
Президент Національної телекомпанії України Олександр Савенко готовий сісти за стіл переговорів з представниками Верховної Ради і "визначитися, як канал буде працювати далі" щодо висвітлення діяльності українського парламенту.

У четвер на прес-конференції у Києві Савенко нагадав, що 20 лютого Верховна Рада внесла зміни до постанови парламенту про порядок висвітлення роботи третьої сесії парламенту четвертого скликання, збільшивши кількість часу таких трансляцій на УТ-1.

Постанова, на думку президента НТКУ, є втручанням у роботу компанії і виявом цензури.

При цьому Савенко підкреслив, що "як державна організація НТКУ свято дотримується чинного законодавства, зокрема, у питаннях висвітлення роботи Верховної Ради". "НТКУ дійсно приділяє багато уваги висвітленню діяльності всіх органів влади. Така її природа. Чимале місце займає й висвітлення діяльності законодавчого органу", - підкреслив він.

З його слів, у 2002 році висвітлення діяльності парламенту від загального часу мовлення на каналі зайняло 2% віщання, діяльність президента України - 0,7%, Кабінету міністрів - 0,3%.

За перший квартал поточного року освітлення діяльності парламенту склало на телеканалі 3,9% від загального часу мовлення, у березні - 4,1%.
Крім того, зі слів Савенка, у першому кварталі поточного року на каналі вийшло 123 сюжети і 212 відеоінформацій про діяльність парламенту, 446 інтерв'ю 83 народних депутатів всіх груп і фракцій, у тому числі 205 депутатів більшості і 154 депутатів опозиції.

Він підкреслив, що дана ситуація "не є конфліктом Савенка і Верховної Ради, або ж конфліктом законодавчого органу і НТКУ". "Ми просто домагаємося свого права працювати у правовому полі, з дотриманням права на свободу слова і відсутністю цензури", - сказав він.

Він також запропонував Верховній Раді подумати відносно організації трансляції роботи парламенту на інших каналах, наприклад, на "1+1".

"Нехай би наші колеги заробили на 200 тис. грн. більше. Подивимося, що буде з їх рейтингом", - додав голова НТКУ. За даними НТКУ, парламент заборгував компанії за висвітлення минулої сесії 198 тис. грн.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування