Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

КОЗАЧЕНКА ВИПУСТИЛИ З СІЗО

Четвер, 12 червня 2003, 14:21
Колишній віце-прем'єр України Леонід Козаченко, який знаходився під вартою у зв'язку з пред'явленими йому обвинуваченнями, звільнений на поруки.

Як повідомив агентству Інтерфакс-Україна адвокат Козаченко Ігор Усенко, відповідне рішення у четвер прийняв Печерський місцевий суд Києва.

Козаченко випущений з-під варти на поруки у зв'язку з неодноразовими звертаннями з цього приводу великої групи народних депутатів України.

Як повідомлялося, кримінальна справа відносно екс-віце-прем'єра була порушена 24 березня за підозрою у зловживанні службовим становищем на посаді віце-прем'єра і в ухилянні від сплати податків на суму 584,9 тис. грн. на посаді гендиректора СП ЗАТ "Украгробізнес".

Йому також пред'явлене обвинувачення в отриманні хабара в особливо великих розмірах у вигляді акцій на суму близько 1,5 млн. грн. Печерський суд за поданням Генеральної прокуратури України 27 березня обрав для Козаченка запобіжний захід у вигляді утримання під вартою. Апеляційний суд Києва відмовився змінити йому запобіжний захід.

19 травня Генпрокуратура завершила розслідування по цій справі. У цей час обвинувачений і його адвокати знайомляться з матеріалами справи.

Президент України Леонід Кучма, розглянувши відкритий лист журналістів у зв'язку зі справою Козаченка, дав доручення прем'єр-міністру Віктору Януковичу невідкладно розглянути на засіданні уряду ситуацію на зерновому ринку України.

Журналісти відзначали "абсурдність обвинувачень Генеральної прокуратури в адресу Козаченка".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування