Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Рудьковський жінок не бив, а хотів відвести їх до міліціонера

Четвер, 12 червня 2003, 14:37
Народний депутат України, член фракції Соціалістичної партії України Микола Рудьковський спростовує інформацію деяких ЗМІ про те, що він побив двох жінок у Чернігові.

Деякі ЗМІ повідомляли, що до міліції Чернігова звернулися дві місцеві мешканки – пенсіонерка і підприємець - з приводу завдання їм тілесних ушкоджень народним депутатом Рудьковським.

Жінки заявили, що 8 червня, у день проміжних виборів народного депутата по виборчому округу №206 міста Чернігова, депутат "напав" на них поблизу виборчої дільниці №52.

Коментуючи ці повідомлення, Рудьковський зазначив, що звернення Любові Яловець та Ірини Посохової до міліції є "актом захисту" від можливої відповідальності "за участь у протиправних діях - фальсифікації виборів на користь кандидата від влади - президента "УкрСиббанку" Олександра Ярославського".

Рудьковський повідомив, що, справді, він разом з рядом народних депутатів брав участь у контролі за виборами в Чернігові і побував на багатьох виборчих дільницях, в тому числі й на 52-й. Він зазначив, що під час виборів біля дільниць було зафіксовано факти "підкупу виборців людьми кандидата від влади", про що складено відповідні протоколи.

За словами депутата, підкуп виборців відбувався за такою схемою: поблизу виборчих дільниць стояли люди зі списками, в яких були вказані прізвища та номера паспортів виборців. Громадяни, які прийшли на вибори, мали взяти свій бюлетень для голосування і віддати його особам зі списками, або у їх присутності проголосувати за "потрібного" кандидата. Таких виборців відмічали у цих списках, а потім, вже в іншому місці, виплачували їм гроші.

Рудьковський зазначив, що з такими списками біля дільниці №52 стояли дві жінки (пенсіонерка Яловець та підприємець Посохова), прізвищ яких він тоді не знав. За словами депутата, він попередив їх про неприпустимість неправових дій, після чого одна з жінок почала тікати, а другу - Посохову - він "взяв за руку і відвів до міліціонера на дільниці, щоб він встановив її особу".

При цьому, стверджує Рудьковський, ніякого побиття не було.

Водночас, за його словами, "зі штабу кандидата від влади" приїхали люди, які забрали цих жінок і "потім відвезли в невідомому напрямку". Після цього і з'явилася інформація про те, що Яловець та Посохова звернулися до міліції із заявою про "напад" на них.

Рудьковський вважає, що ця історія із заявою про побиття є "нічим іншим як намаганням перевести громадську думку в інший бік від факту фальсифікації виборів".

Він зазначив, що ряд депутатів від фракції СПУ, зокрема Станіслав Ніколаєнко, Валентина Семенюк, Іван Бокий, готують подання до генерального прокурора України Святослава Піскуна "з приводу порушень законодавства у день виборів та фальсифікації їх результатів".

8 червня на довиборах у 206 виборчому окрузі переміг президент "УкрСиббанку" Олександр Ярославський - за нього проголосували 19 тис. 846 виборців, або 27,08%. Друге місце посів редактор газети "Гарт" Дмитро Іванов, якого підтримували СПУ, "Наша Україна" і БЮТ. За нього віддали свої голоси 17 тис. 455 виборців, або 23,8%.

UNIAN

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
09:32
Ціни на нафту зросли на тлі побоювань ескалації конфлікту на Близькому Сході
09:30
Європарламент вважає, що Угорщина "не зможе надійно виконувати" свою роль на чолі Ради ЄС
09:25
відеоНе встиг випустити жодної ракети: Сили оборони спалили російський "Бук-М1"
09:24
У США заявили, що Китай "обрав сторону" і не претендує на нейтралітет у війні РФ проти України
09:16
На Черкащині через атаку РФ пошкоджено об’єкт критичної інфраструктури
09:08
Європарламент у боротьбі з відмиванням грошей схвалив ліміт готівкових платежів у 10 тисяч євро
09:04
За "злив" позицій ЗСУ настоятеля Святогірської лаври УПЦ МП арештували без права застави
08:46
Білий дім відреагував на вето Росії в ООН щодо нерозміщення ядерної зброї у космосі
08:43
Навіщо на фронті потрібні засоби РЕБ, чому їх критично не вистачає, чим це загрожує військовим
08:38
Росія виробляє більше зброї, ніж їй треба на війні, і вже заповнює склади − міністр оборони Німеччини
Усі новини...