Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

НАТО ВИРІШИЛО, ЩО ЛІТАТИМЕ НА УКРАЇНСЬКОМУ ЛІТАКУ

Четвер, 12 червня 2003, 14:47
Український літак АН-124 "Руслан" обрано для військово-транспортних перевезень в 12 країнах НАТО - в більшості європейських країн альянсу і Канаді. Використання українських літаків триватиме до 2010 року, коли буде введено в експлуатацію європейський "Аеробус".

США і Британія участі в цьому проекті не беруть.

За словами прес-аташе німецької делегації, яка була причетна до вибору, Райнера Зюльцера, окрім АН-124, можливо, будуть використовувати також американські літаки С-17.

Таке рішення було ухвалено на зустрічі міністрів оборони країн НАТО в Брюсселі.

Низка українських посадовців так само відвідує Брюссель для зустрічі з представниками ЄС та НАТО.

У середу міністр закордонних справ України Анатолій Зленко провів переговори з комісаром ЄС з міжнародних зв'язків Хав'єром Соланою, а у четвер до штаб-квартири НАТО прибуває міністр оборони України Володимир Шкідченко.

Візит міністра закордонних справ України Анатолія Зленка підтвердив невизначеність стосунків, які існують між Україною та ЄС.

У промові перед європарламентарями та під час розмови з комісаром ЄС із питань розширення Ґюнтером Фергойґеном Анатолій Зленко знову вів мову про мету України здобути членство в ЄС та вкотре спостерігав стриману реакцію європейських дипломатів.

На ініціативу Анатолія Зленка після закінчення строку дії угоди про партнерство і співробітництво перейти до виконання робочого плану з перспективою асоційованого членства в ЄС Хав'єр Солана не відгукнувся.

Єдиним питанням, в якому дипломати одразу дійшли згоди, стала участь України в європейській політиці безпеки, яку регулюватимуть угодою про використання української транспортної авіації в Європі.

Українська служба Бі-Бі-Сі

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування