Кучма відзвітував Путіну про те, як з'їздив в Європу

Четвер, 12 червня 2003, 15:36
Президент Росії Володимир Путін у четвер у Кремлі зустрівся з прем'єр-міністром України Віктором Януковичем, який знаходиться у Москві з нагоди святкування Дня Росії. У зустрічі також взяв участь прем'єр-міністр Росії Михайло Касьянов.

На початку зустрічі прем'єр-міністр України передав Путіну привітання з Днем Росії від Леоніда Кучми. Путін у відповідь відзначив, що він щойно розмовляв по телефону з президентом України, який його також привітав зі святом.

Зі слів Путіна, Кучма висловив надію, що зустріч прем'єр-міністрів двох країн сприятиме подальшому розвитку відносин, а також реалізації домовленостей, досягнутих на вищому рівні. Крім того, Кучма розповів президенту Росії про свою поїздку в Європу і зустріч з головою Єврокомісії Романо Проді.

Путін підкреслив, що "всі наші зусилля по створенню спільно з Україною, Казахстаном і Білорусією єдиного економічного простору вписуються у процеси, які відбуваються між Росією й Україною, а також між нашими країнами й ЄС".

Президент Росії у зв'язку з цим підкреслив важливість здійснення великих двосторонніх проектів, у тому числі у газовій сфері. Путін зазначив, що економічна ситуація Росії й України розвивається непогано. У порівнянні з цим же періодом минулого року товарообіг збільшився.

Путін також зазначив, що Янукович - людина, яка добре знає економіку, багато працював у регіоні (Донбас), який має міцні зв'язки з Росією. Президент висловив надію, що Янукович зможе "підтримати той хороший настрій, який склався у відносинах між господарюючими суб'єктами двох країн".

Прем'єр-міністр України, зі свого боку, розповів, що вчора спільно з Касьяновим відкрив виставку українських товарів у Росії. Він також запропонував Касьянову відкрити подібну виставку у Києві. Це дозволить підприємцям двох країн обмінюватися досвідом і конкурувати один з одним, відзначив український прем'єр.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування