Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Депутати розслідують законність комітету "псевдопрокурора" Колінько

Четвер, 12 червня 2003, 15:44
Народні депутати збираються звернутися до Конституційного суду з проханням визначити, наскільки відповідає Конституції створений указом глави держави координаційний комітет по боротьбі з організованою злочинністю й корупцією при президенті України, який очолює Ольга Колінько.

Про це в четвер повідомив глава парламентського комітету по боротьбі з оргзлочинністю і корупцією Володимир Стретович.

З його слів, уже зібрано 55 необхідних підписів депутатів, звернення до Конституційного суду повністю підготовлено і буде передано туди найближчими днями.

Зокрема, депутати вважають, що комітет при президенті має дуже широкі повноваження для звичайного дорадчого органу і відтягує на себе функції інших правоохоронних органів.

"Такий собі псевдопрокурор при президенті", - сказав Стретович.

Він зазначив, що відразу після оприлюднення президентського указу про створення цього комітету, він звертався до Леоніда Кучми з приводу неконституційності цього органу, однак ніякої реакції на звернення депутатів не було.

Кажучи про діяльність комітету Колінько, Стретович відзначив його політизованість.

Стретович вважає кадрові рішення у Львівській області "чисто політичними", оскільки в регіоні перемогли опозиційні політичні сили - "Наша Україна" і БЮТ.

Він також зазначив, що більшість аргументів, які були наведені Колінько на користь зняття з посад львівських силовиків і губернатора, "притягнуті за вуха".

Глава комітету нагадав, що приблизно одночасно з роботою комітету при президенті у Львівській області проходило виїзне засідання парламентського комітету по боротьбі з оргзлочинністю, і комітет визначив, що найбільша кількість порушень, судячи зі звернень громадян, наявні у роботі податкової інспекції Львівської області, а також митниці.

Інтерфакс-Україна


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...