У Донецьку засудили водія вбивць Щербаня

Четвер, 12 червня 2003, 18:28
Донецький апеляційний суд у четвер засудив до десяти років позбавлення волі Сергія Денисова, який визнаний учасником злочинного угрупування, викритого у вбивстві народного депутата Євгена Щербаня.

Як передав кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", захист просив у суду міру покарання "нижче нижчої межі" - менше 8 років. Однак суддя Сергій Музикант засудив Денисова до десяти років з конфіскацією майна і зобов'язав його відшкодувати матеріальний збиток родичам потерпілих й авіакомпанії "Авіалінії Донбасу".

Денисов визнаний співучасником вбивств Шербаня, президента компанії "Данко" Олександра Момота і президента футбольного клубу "Шахтар" Ахата Брагіна.

Колишній міліціонер з Маріуполя Денисов був водієм злочинного угрупування. Його участь у вбивствах полягала у тому, що він підвозив злочинців на місце злочину і відвозив їх звідти.

Адвокати стверджують, що Денисов працював за фіксовану плату у $200 у місяць, сприймав членів угрупування як бізнесменів і не отримував додаткової винагороди за участь у злочинах.

Інші члени злочинного угрупування були у квітні засуджені Луганським апеляційним судом, оскільки частина злочинів була скоєна ними у цьому регіоні. Члени банди отримали від 11 років до довічного ув'язнення.

Угруповання також визнане винним у вбивстві народного депутата Вадима Гетьмана у Києві. Однак засуджений у четвер Денисов причетний тільки до злочинів, скоєних у Донецькому регіоні.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування