Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Вінниці загрожують нові теракти?

Четвер, 12 червня 2003, 19:49
У Вінницьку газету "RIA" у четвер надійшов анонімний лист, з інформацією про можливі нові теракти в місті.

Факт одержання листа підтвердив заступник головного редактора газети Юрій Пархомчук. При цьому він відмовився надати будь-яку іншу інформацію, тому що дав Службі безпеки України підписку про нерозголошення.

У той же час, в Інтернеті вже опублікований текст цього листа. Він надійшов не від анонімного злочинця, що взяв на себе відповідальність за три вибухи у вінницьких маршрутних таксі, а від невідомого громадянина, що нібито чув про нові вибухи, що готуються, у приміських кафе.

У міліції і СБУ цей лист не коментують.

Перший вибух у вінницькій "маршрутці" 35-го маршруту, у результаті якого загинула жінка, стався 11 вересня минулого року. Другий - 6 травня цього року: постраждало 6 осіб, що одержали серйозні опіки. У результаті третього вибуху, що прогримів 20 травня, 14 чоловік були госпіталізовані з опіками 2-го і 3-го ступеня. Серед постраждалих двоє дітей - найменшій дівчинці дев'ять років. У червні в опіковому центрі в Києві померла 15-літня дівчина, що одержала серйозні опіки при вибуху "маршрутки".

У місцеву пресу надійшли анонімні листи, автор яких бере на себе відповідальність за вибухи, загрожує новими і вимагає велику суму грошей.

Кримінальну справу за фактами вибухів розслідує СБУ за ст. 258 Кримінального кодексу України (терористичний акт).

Раніше голова СБУ Володимир Радченко повідомив, що спецслужба розробляє кілька версій вибухів, у тому числі і пов'язані з конфліктом бізнес-інтересів, а також про "терориста-одинака".

На цьому тижні начальник карного розшуку МВС України Володимир Євдокимов повідомив, що всі ці версії не відкинуті, однак основною версією є корисливий мотив злочинців.

"На перше місце ми усе-таки висуваємо версію про те, що теракти у вінницьких "маршрутках" здійснила особа або група осіб, якими рухає користь, адже в листах, адресованих керівникам "маршрутників", потрібна певна сума грошей", - сказав він в опублікованому в четвер інтерв'ю газеті "Факти".

Правоохоронці вже склали й поширили фоторобот підозрюваного, а також визначили максимум його психологічних характеристик, наскільки це можливо за результатами експертизи надісланих їм листів.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування