Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

День Росії пройшов без аншлагу і Кучми-шанувальника поезії

Четвер, 12 червня 2003, 22:34
Посол Віктор Чорномирдін не був присутній на святкуванні Дня Росії, яке відбулося в четвер у Києві. Росію представляв на заході статс-секретар, перший заступник глави МЗС Валерій Лущинін.

У своєму зверненні він сказав, що Чорномирдін "глибоко жалкує, що через об'єктивні обставини" не зміг бути присутнім на святі. Як повідомлялося раніше, Чорномирдін захворів і в цей час перебуває в Росії.

Лущинін зазначив, що в розвитку двосторонніх відносин між країнами "відкриваються величезні перспективи, завдяки ініціативі президентів України, Росії, Казахстану і Білорусії по створенню єдиного економічного простору".

"Реалізація цього грандіозного проекту прискорить економічний розвиток країн, укріпить їх міжнародні позиції, і буде відповідати інтересам кожного громадянина", - сказав він.

Захід проходив в порожньому на одну третину залі Міжнародного центру культури і мистецтв (колишній Жовтневий палац). Перед гостями виступили співоча капелла Санкт–Петербургу і національний симфонічний оркестр України.

На святковому концерті не були присутні перші особи українських органів влади. Парламент представляли віце-спікери Геннадій Васильєв і Олександр Зінченко. Також прийшли лідери фракцій КПУ і СПУ Петро Симоненко і Олександр Мороз, міністр закордонних справ Анатолій Зленко, міністр ПЕК Сергій Ермілов, міністр транспорту Георгій Кірпа.

Київський міський голова Олександр Омельченко на вході тепло розцілувався з членами КПУ Петром Симоненком, Адамом Мартинюком і Георгієм Крючковим.

Після закінчення прийому всі гості отримали повне зібрання творів Олександра Пушкіна в одній книзі. На презентаційній коробці зображені Володимир Путін і Леонід Кучма з гаслом "Разом ми сильні!". У книзі зазначається, що Леонід Кучма входить до "редакційної ради Всесвітньої бібліотеки поезії" – разом із Наїною Єльциною, Юрієм Лужковим, Андрієм Вікторовичем Чорномирдіним, Мстіславом Ростроповичем й іншими діячами.

УП

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування