Шкідченко сподобався Робертсону

П'ятниця, 13 червня 2003, 10:53
У четвер увечері у штаб-квартирі Північно-Атлантичного альянсу НАТО у Брюсселі пройшло засідання комісії Україна-НАТО, в якому взяли участь міністр оборони Володимир Шкідченко та генеральний секретар НАТО Джордж Робертсон.

Як повідомляє ВВС, на зустрічі було підбито підсумки виконання Україною Плану дій та Цільового плану на 2003 рік - документів, які визначають основні елементи співпраці Києва з альянсом.

Представники НАТО привітали зусилля Києва, спрямовані на виконання цього плану.

"Наша країна та НАТО домовилися про формат співробітництва, що базується на плані Дій НАТО Україна та Цільовому плані-2003. Зобов'язання українських збройних сил, пов'язані з цим планом, ми розглядаємо як пріоритетні на шляху створення сучасних збройних сил за європейською моделлю", заявив міністр оборони України Володимир Шкідченко під час зустрічі.

Міністри країн-членів НАТО, що брали участь у зустрічі, привітали співпрацю України у створенні україно-польського батальйону, а також рішення про надсилання стабілізаційного контингенту до Іраку.

Генсек НАТО Джордж Робертсон підбадьорив українського міністра оборони. "Головною метою нашої роботи, - сказав Джордж Робертсон, - буде підбити підсумок звіту України з питань реформи в галузі оборони. Як колишній міністр оборони, як добре знаю, як важко скласти такий звіт. А тому, пане Шкідченко, ви можете заручитися нашої цілковитою підтримкою на цьому шляху, адже реформи в галузі оборони та безпеки є фундаментальними засадами для досягнення Україною її стратегічної мети - євроатлантичної інтеграції".

Виконати натовські вимоги Україні зголосилися допомогти кілька міністрів оборони країн-членів альянсу, серед яких - Польща та Велика Британія.

Ця допомога виявлятиметься в навчанні військових експертів, стандартизації та організації міжнародних конференцій.

Речник НАТО Роберт Пшель в інтерв'ю Українській службі Бі-Бі-Сі сказав, що Україну вважають добрим кризовим менеджером: "Ми помітили та дуже позитивно відзначили активний і конкретний внесок України в ситуаціях, які вимагали кризового менеджменту; це Балкани, сили підтримки в Кувейті, а також недавнє рішення допомогти Польщі зі спрямуванням стабілізаційних сил до Іраку".

Як передає кореспондент ВВС у Брюсселі, в України наявна низка недоліків у виконанні військової компоненти плану НАТО - недостатність виділених коштів, обмеженість кваліфікованих кадрів, незнання військовими іноземних мов та необхідність реформ.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування