Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Іспанія не хоче літати українськими літаками

П'ятниця, 13 червня 2003, 13:47
Іспанія відмовилася увійти до консорціуму з 12 країн НАТО, який створено у Брюсселі для оренди українських літаків Ан-124-100 "Руслан".

Про це заявив міністр оборони Іспанії Федеріко Трільо на зустрічі країн НАТО в Брюсселі "Іспанія не приєднається до консорціуму доти, доки не завершиться розслідування причин загибелі в Туреччині 26 травня українського літака Як-42".

Нагадаємо, що на борту цього літака, орендованого Іспанією за посередництвом НАТО, з Афганістану на батьківщину поверталися 62 іспанських миротворці.

Як повідомляє РІА "Новости" з посиланням на іспанське агентство "Еуропа-прес", Генеральний секретар НАТО Джордж Робертсон зазначив, що для країн Альянсу головною перешкодою при здійсненні миротворчих та інших операцій в далеких країнах є відсутність стратегічної транспортної авіації.

"Якщо ми не зможемо перекидати війська на великі відстані, то ми не зможемо виконати свої зобов'язання", - сказав він.

З цієї причини в найближчому майбутньому НАТО не зможе обійтися без оренди літаків у Росії, України і Білорусії.

Така ситуація збережеться доти, доки на озброєння Альянсу не надійдуть власні транспортні літаки, що здатні здійснювати польоти на великі відстані, зазначили учасники зустрічі країн НАТО в Брюсселі.

Виробництво літаків А400-М зараз спільно налагоджують ряд країн Західної Європи, але вони почнуть надходити у розпорядження ВПС країн НАТО лише в 2008 році.

У консорціум країн НАТО, що висловили готовність орендувати літаки інших країн "з правом купівлі", входять Канада, Франція, Німеччина, Данія, Греція, Угорщина, Норвегія, Люксембург, Чехія, Польща, Португалія і Туреччина.

УНІАН

Читайте також:

НАТО ВИРІШИЛО, ЩО ЛІТАТИМЕ НА УКРАЇНСЬКОМУ ЛІТАКУ

Іспанські солдати летіли українським літаком, щоб зекономити?

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування