Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кучма доручив Януковичу розігнати контору Деркача-молодшого

П'ятниця, 13 червня 2003, 14:59
Президент України Леонід Кучма заявив, що доручив Кабінетові міністрів скасувати постанову про створення наглядової колегії Національної атомної енергогенеруючої компанії "Енергоатом".

"Думаю, на наступному тижні це рішення буде прийняте", - сказав він на прес-конференції у п'ятницю у місті Кузнєцовську Рівненської області.

Президент відзначив, що постанова про створення наглядової ради була помилкою попереднього уряду. "Наглядової колегії взагалі не може бути. Це державна компанія - яка наглядова рада!?", - сказав він.

Наглядова колегія Національної атомної енергогенеруючої компанії "Енергоатом" була створена у червні 2003 року для посилення нагляду за функціонуванням і розвитком компанії, вирішення окремих питань її діяльності.

Відповідно до постанови уряду від 7 червня 2002 року, головою колегії призначений народний депутат України Андрій Деркач (за згодою). Глава і члени цієї колегії не можуть бути членами правління НАЕК, іншими її посадовими особами.

До компетенції колегії входить, зокрема, попередній розгляд питань про призначення на посаду і звільнення з посади президента, членів правління і головного бухгалтера компанії, контролю за виконанням законів, актів президента й уряду, а також попередній розгляд матеріалів з найбільш важливих питань функціонування і розвитку компанії.

До складу наглядової колегії були включені, зокрема, народні депутати Григорій Дашутін, Олександр Омельченко, Олег Петров, Леонід Сергієнко, а також голова Національної комісії регулювання електроенергетики Юрій Продан, академік Національної академії наук України Віктор Бар'яхтар, заступник голови Служби безпеки Сергій Черних, заступник держсекретаря Міністерства палива й енергетики Микола Штейнберг.

Державне підприємство НАК "Енергоатом" створено 17 жовтня 1996 року відповідно до постанови Кабінету міністрів України. Тоді вона об'єднала п'ять українських атомних станцій - Запорізьку, Ровенську, Хмельницьку, Чорнобильську і Південно-Українську. Компанія заснована на державній власності і підпорядковується Міністерству палива й енергетики.

Основне завдання компанії - збільшення виробництва електроенергії на АЕС за умови постійного підвищення рівня безпеки їхньої експлуатації.

Сьогодні "Енергатом" поєднує 4 діючі АЕС - Запорізьку, Ровенську, Хмельницьку, Південно-Українську і підприємство "Атомремонтсервіс", що є відособленим підрозділом (структурними одиницями) компанії.

ЧАЕС у зв'язку з достроковим припиненням експлуатації виведена зі складу "Енергатому" у квітні 2001 року. "Атомремонтсервіс" створений у листопаді 2000 року для працевлаштування звільненого персоналу ЧАЕС.

З 5 червня 2002 року президентом НАЕК "Енергоатом" працює Сергій Тулуб.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
06:26
У південно-східних областях втретє за ніч була оголошена ракетна небезпека: у Херсоні пролунали вибухи
05:48
відеоВ Росії на Кубані безпілотники атакували НПЗ
04:28
ISW оцінив можливості України звільнити всю свою територію від окупантів
03:22
доповненоПольща цієї ночі двічі піднімала в повітря військову авіацію 
02:07
Die Welt оприлюднило мирну угоду, яку Україна та Росія могли підписати на початку війни
01:06
оновлюєтьсяРосіяни запускали ракети: було оголошено масштабну повітряну тривогу
00:54
Німецькі винищувачі перехопили російський  Іл-20 над Балтійським морем
00:38
доповнено, фотоУ Харкові пролунала серія вибухів: пошкоджена медустанова, постраждала пацієнтка
23:40
Іспанія на "Рамштайні" підтвердила плани відправити Україні ракети до Patriot
23:29
Новини економіки 26 квітня: застава за Сольського, Кабмін зберіг тариф на електрику для населення
Усі новини...