ЗАРАДИ КОНСЕНСУСУ КУЧМА ГОТОВИЙ "ЗДАТИ" ІДЕЮ ДВОПАЛАТНОГО ПАРЛАМЕНТУ І РЕФЕРЕНДУМУ

П'ятниця, 13 червня 2003, 15:23
Президент Леонід Кучма готовий відмовитися від ідеї двопалатного парламенту в рамках проведення конституційної реформи в країні.

Про це він сказав на прес-конференції в п'ятницю в місті енергетиків Кузнєцовську Рівненської області, додавши, що при цьому він залишається "гарячим прихильником двопалатного парламенту".

Кучма зауважив, що в нього з Верховною Радою існують розбіжності з низки питань реформи, однак "заради консенсусу" він готовий піти назустріч парламенту.

"Із усією відповідальністю хочу заявити - у мене тверде переконання, що ми обов'язково знайдемо консенсус із усіх питань, щоб звернутися до Конституційного суду, а потім ухвалити 300-ма голосами (закон про внесення змін у Конституцію)", - заявив він.

За словами президента, у зв'язку з відмовою від двопалатного парламенту відпадає питання про зміну чисельності законодавчого органа.

Кучма також зауважив, що готовий відмовитися від ідеї затвердження низки питань політичної реформи на всеукраїнському референдумі. "Референдум міг би бути тільки у випадку внесення змін до Конституції, що вимагають референдуму, зокрема, питання двопалатного парламенту" сказав президент.

"Я сказав, що готовий йти з депутатами до того, до чого вони між собою не можуть знайти консенсус", - зауважив Кучма. Він підкреслив, що головною метою політичної реформи є зміцнення галузей влади і їх взаємовідповідальності.

"Нам потрібний не тільки сильні парламент і уряд, але і сильний президент", - заявив Кучма. "Будемо домовлятися", - резюмував він.

Введення в Україні двопалатного парламенту є однією з ініціатив президента Кучми з проведення конституційної реформи в країні.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування