Колишні соратники Тимошенко "бігають і ховаються" від Піскуна

П'ятниця, 13 червня 2003, 19:32
Прокуратурі невідоме місцезнаходження колишніх керівників корпорації "Єдині енергетичні системи України" Євгенія Шаго і Лідії Сокольченко, щодо яких ухвалено рішення суду про затримання.

У п'ятницю на прес-конференції в Харкові, відповідаючи на питання журналіста, генеральний прокурор України Святослав Піскун сказав: "Де вони зараз знаходяться? Можливо, бігають, можливо, ховаються".

При цьому він додав, що колишні керівники ЄЕСУ "ховаються від суду і слідства". Як тільки органи внутрішніх справ їх знайдуть, вони "будуть затримані й арештовані", підкреслив Піскун.

Він скритикував рішення Апеляційного суду Київської області про звільнення керівників ЄЕСУ з-під варти, рішення якого припинене судом до розгляду по суті касації Генпрокуратури.

Розслідування кримінальної справи, порушеної щодо керівників корпорації, повідомив Піскун, було закінчено 2 лютого, після чого обвинувачувані почали знайомитися з матеріалами справи.

"І вони зрозуміли, що назад дороги немає, тільки вперед. А вперед - самі розумієте куди", сказав він, додавши: "Тому було ухвалено за півгодини апеляційним судом Київської області рішення про звільнення всіх і вся".

Він повідомив, що не хоче коментувати це рішення апеляційного суду, відзначивши, що вже "закінчується розслідування кримінальної справи по тих суддях, що винесли це рішення".

13 травня Київський обласний апеляційний суд закрив кримінальні справи, порушені стосовно 4-х колишніх керівників корпорації ЄЕСУ, а також Юлії й Олександра Тимошенків.

Суд ухвалив рішення скасувати запобіжний захід у вигляді утримання під вартою Геннадієві Тимошенку, Антоніні Болюрі і Євгенієві Шаго, а з Лідії Сокольченко й Олександра Тимошенка зняти підписку про невиїзд. Разом з тим 13 травня Генпрокуратура порушила нові кримінальні справи щодо 4-х екс-керівників ЄЕСУ і того ж дня затримала Генадія Тимошенка і Болюру.

Щодо Сокольченко, яка знаходилася у лікарні на підписці про невиїзд, також було ухвалено рішення про затримання, однак вона залишилася під спостереженням лікарів у зв'язку з погіршенням стану здоров'я.

Шаго, який встиг залишити СІЗО до оголошення про порушення нової кримінальної справи, оголосили в розшук. Пізніше Сокольченко самовільно залишила лікарню, і Генпрокуратура також оголосила її в розшук.

Печерський місцевий суд Києва дав санкцію на арешт Геннадія Тимошенка і Болюри, які на даний момент перебувають під вартою.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування