ЛАЗАРЕНКА ВИПУСТЯТЬ З В'ЯЗНИЦІ З ЕЛЕКТРОННИМ БРАСЛЕТОМ

П'ятниця, 13 червня 2003, 19:34
Генеральний прокурор України Святослав Піскун не виключає, що американський суд може тимчасово пом'якшити умови утримання під вартою екс-прем'єра України Павла Лазаренка, який звинувачується у США у відмиванні $114 млн. через приватні американські фінансові установи.

У п'ятницю на прес-конференції у Харкові, відповідаючи на питання, Піскун зазначив, що, згідно з американською процедурою, на період допиту свідків з боку обвинувачення і захисту "суд має право перевести Лазаренка з в'язниці, де він знаходиться, на більш м'який режим".

"Тому, можливо, американський суд ухвалить таке рішення на прохання адвокатів Лазаренка", - відзначив генпрокурор.

У цьому випадку, повідомив він, екс-прем'єр "буде переведений в інше приміщення". "Це буде якась кімната, якийсь будинок, якесь закрите приміщення. Йому на руку надінуть електронний браслет, він не зможе пересуватися більш, ніж на 50 м від того місця, де знаходиться.

Представники ФБР і поліції мають право входити до нього у будь-який час дня і ночі і перевіряти, чим він займається", - повідомив Піскун.

З його слів, зустрічі і побачення у цей період для Лазаренка будуть обмежені і можливі тільки в присутності адвоката. "Коли закінчаться допити, його (Лазаренка) повернуть назад у в'язницю, де він буде чекати суду", - сказав генпрокурор, додавши, що судовий процес над екс-прем'єром України почнеться у США 18 серпня.

Він також повідомив, що американські прокурори продовжують працювати в Україні. Відповідно до міжнародних угод, "ми виконуємо слідчі дії на їх прохання", повідомив Піскун, зазначивши, що робота українських прокурорів не викликає "ніяких питань" з боку американських колег.

Лазаренко очолював український уряд в 1996-97 рр. З 1999 р. Лазаренко знаходиться в ув'язненні у Сан-Франциско. Прокуратура США звинувачує його у відмиванні $114 млн. через приватні американські фінансові установи.

В Україні проти Лазаренка також висунені обвинувачення у фінансових махінаціях і ряді інших злочинів. У Швейцарії він вже визнаний винним у відмиванні грошей і засуджений Женевським судом до 18 місяців ув'язнення умовно.

Зараз в Україні знаходяться представники американського правосуддя і проводять допити високопоставлених свідків у справі Лазаренка.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
00:25
У Нью-Йорку біля суду, де перебував Трамп, чоловік вчинив самопідпал
23:59
Новини економіки 19 квітня: удар по порту "Південний", неплатників аліментів тепер зможуть мобілізувати
23:56
відео, фотоПоблизу Брянська в РФ горить підстанція, повідомляють про атаку дронів
23:43
Сміх крізь сльози: Костюк в емоційному матчі здолала Ґофф у чвертьфіналі Штутгарта
23:31
"Роттердам+": ВАКС звільнив двох фігурантів від відповідальності через строки давності
23:23
Ворог вдарив ракетою по цивільній інфраструктурі в Сумах 
23:10
Білий дім очікує, що США "одразу ж" почнуть постачати зброю Україні після рішення Конгресу
22:45
Ракетна атака по Дніпру: рятувальники виявили тіло третього загиблого
22:32
тенісКалініна у двох партіях розібралася з 16-річною росіянкою і пройшла в півфінал турніру в Руані
22:16
Джонсон про пакет з допомогою Україні: Найкращий можливий варіант
Усі новини...