Щоб повернути Шевчука, Пустовойтенко готовий посвариться з Кучмою?

Субота, 14 червня 2003, 16:48
Фракція НДП почала збір підписів у Верховній Раді на підтримку звільненого з посади міністра екології і природних ресурсів Василя Шевчука, повідомив лідер партії і фракції Валерій Пустовойтенко.

В інтерв'ю щотижневику "Дзеркало тижня", опублікованому у суботу, Пустовойтенко нагадав, що фракція не буде блокувати роботу парламенту, і має намір домагатися відновлення міністра на посаді "цивілізованим шляхом".

Лідер НДП, за його словами, вже провів переговори з Леонідом Кравчуком (лідер фракції СДПУ(О), з Віктором Ющенком (лідер фракції "Наша Україна"), з Петром Симоненком (лідер фракції Компартії) у зв'язку зі збором підписів.

"Якщо не вдасться домогтися результату таким шляхом, я розповім, хто давав міністрові команду підписати дозвіл на продовження ліцензії і заради чого це робилося", - заявив Пустовойтенко.

Він нагадав, що НДП має намір ініціювати створення парламентської слідчої комісії з перевірки видачі ліцензій на використання родовищ корисних копалин. "Щоб довідатися, коли, кому і на яких умовах видавалися ці ліцензії, що на цьому заробили певні люди і куди пішли ці гроші, скільки з них сплачено у бюджет", - відзначив депутат.

За словами Пустовойтенка, історія зі звільненням Шевчука іде коренями ще у 1997 рік, коли Державний комітет з геології і використання надр видав ліцензію на розробку Семеринського родовища ЗАТ "Укргазнафтатехнологія". Терміном на п'ять років. Після закінчення терміну, ця фірма, зробивши за цей час часткову розробку, захотіла одержати ліцензію на промислову розробку.

Однак їй було відмовлено, оскільки за 5 років вона так і не розробила родовище цілком. "Укргазнафтатехнологія" звернулася до суду, який зобов'язав Мінекології продовжити їй ліцензію. Шевчук видав нову ліцензію на продовження розвідки й одночасно подав апеляцію до Вищого господарського суду України.

Той, у свою чергу, скасував рішення Київського міського суду, і на підставі цього міністр анулював видану ліцензію. "От за те, що він, виконуючи рішення столичного суду, відновив ліцензію, міністр і поплатився посадою. Хоча він одержав неофіційне доручення зробити це.... З високого кабінету", - заявив Пустовойтенко.

Як повідомлялося раніше, Пустовойтенко вважає звільнення Шевчука порушенням політичної угоди між парламентом і Кабінетом міністрів, на підставі якої був створений коаліційний уряд

Інтерфакс-Україна

Читайте також:

БІЛЬШОВИКИ ВИСТУПАЮТЬ ПРОТИ КУЧМИ

Домовленість про коаліційний уряд не передбачає юридичних зобов'язань - постпред президента

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...