Кучму знову будуть ревізувати. На цей раз ОБСЄ.

Понеділок, 16 червня 2003, 11:27
У понеділок розпочинається триденний візит до України президента парламентської асамблеї ОБСЄ Брюса Джорджа. Повідомляється, що представник Організації з безпеки та співробітництва у Європі цікавитиметься дотриманням принципів демократії під час обрання мерів міст, довиборів у Верховну Раду та політичною реформою, оголошеною президентом Леонідом Кучмою.

Організацію з безпеки та співробітництва у Європі передусім цікавить термін проведення наступних виборів глави держави. В інтерв"ю "Німецькій хвилі" віце-президент парламентської асамблеї ОБСЄ Ігор Осташ повідомив, що темою переговорів з Леонідом Кучмою, спікером парламенту Володимиром Литвином та міністром закордонних справ Анатолієм Зленком будуть запропоновані зміни до Конституції.

За його словами, офіс ОБСЄ вивчає документи про українську політичну реформу, зокрема, те, чи справді вона спрямована на підвищення ролі парламенту. Представник ОБСЄ з цією метою зустрічатиметься з лідерами усіх фракцій Верховної Ради. Брюс Джордж цікавитиметься також довиборами у Верховну Раду в Чернігові та обранням мерів Запоріжжя і Черкас, де спостерігачі фіксували серйозні порушення.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування