Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Опозиція пропонує депутатам працювати 7 днів на тиждень

Вівторок, 17 червня 2003, 12:36
Фракції Компартії і Блоку Юлії Тимошенко вимагають внести зміни до регламенту роботи Верховної Ради України і провести голосування після обговорення кожного законопроекту.

Виступаючи у вівторок з парламентської трибуни, член фракції БЮТ Олександр Турчинов підкреслив, що єдиним і головним пріоритетом Верховної Ради є "прийняття якісних, відповідальних законодавчих рішень".

У той же час, з його слів, Верховна Рада України "почала не приймати, а штампувати закони", більшість з яких низької якості, юридично необгрунтовані або вузькокорпоративні.

Зі слів депутата, під час кожного сесійного тижня депутати приймають близько 100 законодавчих актів, "які тільки носять назву законів".

"Внесені в "Українському домі" сумнівні зміни у регламент Верховної Ради перетворюють законодавчу діяльність на конвейєрне виробництво нормативного широкого попиту", - підкреслив Турчинов.

Він заявив, що фракція БЮТ вимагає припинити "цей законодавчий шабаш" і повернутися до цивілізованої парламентської діяльності, коли голосування проводиться відразу після обговорення законопроекту.

"Працювати, шановні колеги, треба кожний день, а не тільки у четвер (день голосування у Верховній Раді)", - сказав Турчинов, звертаючись до народних депутатів.

Фракція БЮТ вимагає внести відповідні зміни до регламенту парламенту і "заблокувати можливість перетворювати парламент у машину для штампування законів".

З такою ж пропозицією у ході погоджувальної ради у керівництва парламенту депутатських фракцій і груп виступив лідер фракції КПУ Петро Симоненко, який зажадав внести до порядку денного відповідну постанову, що стосується внесення змін до регламенту Верховної Ради.

Під час роботи парламенту попереднього скликання, після практично тижневої парламентської кризи 21 січня і 1 лютого 2000 року, частина народних депутатів, переважно з пропрезидентських фракцій провели засідання не у сесійній залі Верховної Ради, а в Українському домі. Тоді серед іншого було обране нове керівництво парламенту, перерозподілені парламентські комітети, прийняте рішення проводити голосування тільки по четвергах. Протистояння у парламенті України почалося після видання президентом указу про всеукраїнський референдум. Питання, винесені на всенародне обговорення, передбачають надання президенту права дострокового розпуску парламенту і структурні зміни у складі Верховної Ради.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування