Депутати забрали у Кучми право призначати силовиків?

Вівторок, 17 червня 2003, 15:10
Лідер Соціалістичної партії Олександр Мороз прогнозує підтримку Верховною Радою пропозицій спеціальної комісії Ради зі внесення змін до Конституції з метою проведення політичної реформи.

Як зазначив лідер СПУ журналістам, "немає сумнівів, що така можливість є". Також за його словами, у погодженому тексті проекту закону про внесення змін до Конституції залишилося шість дискусійних позицій, що відображені у 10 доповненнях до проекту у вигляді окремих пропозицій фракцій Ради.

Мороз також підкреслив, що погоджений варіант проекту передбачає призначення силових міністрів за пропозицією президента. "Норма погоджена всіма членами комісії", - сказав він.

Лідер СПУ також додав, що проект закону може бути зареєстрований у Раді у вівторок-середу. За словами Мороза, ознайомлення президента з текстом проекту не є процедурною нормою і не впливає на процес його реєстрації у Раді.

Як повідомлялося, голова Ради Володимир Литвин направив президенту Леоніду Кучмі для ознайомлення проект закону про внесення змін до Конституції, напрацьований спеціальною комісією Ради з політичної реформи.

Члени комісії одноголосно відкинули ідею Кучми щодо створення двопалатного парламенту, проведення виборів Ради та місцевих рад за один рік та можливості референдумом ухвалювати закони.

Раніше Кучма заявив, що готовий до компромісу з Радою з питань створення двопалатного парламенту, кількості депутатів Ради та ухвалення законів на всеукраїнському референдумі.

Українські новини

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування