У рідному селі на прем'єра чекають ще шість Януковичів

Вівторок, 17 червня 2003, 15:55
У ході першого офіційного візиту до Білорусі прем’єр-міністр України Віктор Янукович у вівторок провів зустріч у режимі тет-а-тет зі своїм білоруським колегою Геннадієм Новицьким.

Було підписано низку двосторонніх документів, згідно з якими, зокрема, планується покращення військово-технічного співробітництва, спрощення перетину українсько-бiлоруського кордону у Чорнобильськiй зонi для фахiвцiв, задiяних у роботах на ЧАЕС.

На вівторок також запланована поїздка Януковича з дружиною Людмилою до білоруського села Януки, Докшицького району, звідки походить родинне коріння сім'ї прем’єр-міністра.

Як розповів "Громадському радіо" заступник голови Докшицького райвиконкому Анатолій Ванюшин, "район ніхто не готує до прийому, дорога там є, нормальна дорога, грейзер там пройшовся пару разів, звичайна планова робота. Нормальна робоча обстановка, чекаємо з нетерпінням, зустрінемо хлібом-сіллю, квіти подаруємо".

За його словами, село Януки "маленьке, на околиці району, шість чоловік всього живе, всі Януковичи і на цвинтарі всі Януковичи. Нічого там цікавого немає, крім того що може відбудеться візит прем'єр-міністра України".

За словами Ванюшина, більше ста років тому чутки про будівництво вугільних шахт у Донбасі дійшли до села Януки і багато молодих людей виїхали на Донеччину. Серед них, швидше за все, був і дід Януковича Володимир.

За словами голови райвиконкому, зараз у державні архіви різних районів направили запити, чи дійсно батьки Януковича з села Януки, що в Білорусі. Результатів поки немає.

"Те що там всі Януковичі і виїжджали на Донбас - це вже доведено. А ось щодо батьків (Януковича), то ми не всі ще отримали запити. Ми і за архівами зв'язувалися і за костельними книгами шукали. Поки ясності немає", - зазначив Ванюшин.

Назва села Януки утворена від імен Ян, Януш - білоруських і польських форм імені Іван. До 1921 року село Януки входило до складу Російської імперії Віленської губернії Поставського повіту. Не виключено, що у родоводі Януковича переплелися литовські, польські, російські та білоруські корені.

Читайте також:

Офіційна біографія Януковича бреше?

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування