Янукович подарує українцям Олімпійські ігри?

Вівторок, 17 червня 2003, 16:33
Голова Національної телекомпанії України Олександр Савенко заявляє, що без допомоги Віктора Януковича, президента Національного олімпійського комітету та прем’єр–міністра України, НТКУ не зможе заплатити за трансляцію Олімпійських ігор 2004 року в Афінах.

Як відомо, Олімпіаду транслює Перший національний, який фінансується з державного бюджету України. Проте на ліцензію трансляції ігор 2004 року маркетинговий відділ Міжнародного олімпійського комітету підняв ціну.

Як повідомив Савенко, "цього року нам треба сплатити за ліцензію 400 тисяч доларів. Але таких грошей у нас немає. З цього питання Україна постійно опиняється у "чорному списку" маркетингових компаній Міжнародного олімпійського комітету. Навіть у минулі роки, коли ми транслювали Олімпіаду, були такі випадки, що Олімпіада тільки розпочиналася, а у нас ще не було ліцензій".

За словами Савенка, чотириста тисяч доларів, які необхідно сплатити за ліцензію, не така і велика сума. Але таких грошей немає у лімітах каналу. Тому вся надія лягає на президента НОК Віктора Януковича.

"Я думаю, що Віктор Федорович Янукович допоможе нам вирішити всі фінансові труднощі", - зазначив голова НТКУ.

Окрім підтримки Януковича, Савенко сподівається на комерційні компанії і підприємства, які під час телетрансляцій будуть рекламувати свою продукцію.

"У нашій країні це не коштує дуже дорого. Це той пік, коли продукція буде мати шалену популярність. Хоча минулий рік був досить непоганим у НТКУ. Ми заробили грошей набагато більше, ніж було виділено з державного бюджету. У цьому нам допомогли такі потужні події як Чемпіонат світу з футболу, Олімпійські ігри у Солт-Лейк Сіті та вибори до Верховної Ради. Але на сьогодні дуже важко шукати спонсорів", - цитує Савенка Громадське радіо.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування