Зрозуміти "симпатичну" Тимошенко Піскуну заважає її кримінальне минуле

Середа, 18 червня 2003, 00:00
Генеральний прокурор України Святослав Піскун спростував інформацію про причетність Генпрокуратури до наркобізнесу і вважає це наклепом.

Про це повідомляє українська служба радіо "Свобода".

"Ви розумієте, що таке наркотик? Я його в житті не бачив ніколи і не знаю нікого з тих, які могли цим займатися", - заявив Піскун.

"Справа навіть не в тому. Мені здається, що це недосконалість нашого законодавства, що народний депутат може образити кого-небудь у якій завгодно формі!", - додав генпрокурор.

Коментуючи причини такого запиту Тимошенко, Піскун сказав, що оскільки вона "знаходиться під слідством", "вона захищається всіма можливими і неможливими заходами: вона обманює, вона наговорює, вона бреше, вибачте, українською мовою, вона наклепи зводить, тому що вона - народний депутат, вона захищена від всього".

Тобто, закон про народного депутата каже, що народний депутат може образити будь-яку людину в країні, і йому за це нічого не буде. Раптом виходить народний депутат і каже, що я причетний до наркобізнесу в Україні. А питається: "З чого взяли?" А вона каже: "5 місяців тому затримані податківці, які нібито кришували на торгівлю наркотиками".

"І питають нормального глузду люди в Комітеті, куди вона звернулася: "Яке відношення до цього має Піскун?" "А він тоді", - каже, - "працював у податковій". Тут же Радченко спростував це повідомлення, сказавши, що ніхто з керівників Генпрокуратури не має ніякої інформації з приводу наркобізнесу чи наркоторгівлі", - нагадав генпрокурор.

"Мене питають журналісти: "Святослав Михайлович, Ви будете подавати позов до суду?". Я відповідаю: "Для чого я буду подавати позов до суду, тому що я на цей суд прийду, а вона ж не прийде", - переконаний Піскун.

Говорячи про лідера БЮТ, генпрокурор відзначив, що "вона вродлива, вона симпатична, вона розумна, але у неї є кримінальне минуле, і тому ми не можемо зрозуміти один одного". "У нас стосунки, пам'ятаєте брати Вайнери писали, що у слідчого і підслідного відносини повинні бути як у верстатника і заготовки, яка знаходиться у верстаті", - зазначив він.

"Я розумію, що вона на нервовому зриві, що їй тяжко, що не вдається те, що вона планувала протягом багатьох років, що всі навколо неї вже сидять, що вона одна лишилася, всі, так би мовити, хто під судом, хто в бігах, хто під вартою, хто ще десь. Це не робить її щасливою. Ви знаєте, все-таки, якісь засади моральності є: вона розуміє, що через неї постраждало дуже багато людей, через її амбіції фінансові, політичні, інші", - прокоментував суперечку Піскун.

Читайте також:

Тимошенко підбурює депутатів зайнятися наркотиками

СБУ невідомо, чи займається Піскун наркотиками

Тимошенко взялася за наркобізнес

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування