Захід візьме участь у газовому консорціумі тільки після Росії

Середа, 18 червня 2003, 11:47
До кінця серпня Росія й Україна завершать підготовку всієї документації з міжнародного газотранспортного консорціуму. Це дозволить підключитися до роботи по цьому проекту третім країнам.

Про це заявив прем'єр Росії Михайло Касьянов на Петербурзькому економічному форумі у середу.

Він зазначив, що російський уряд зацікавлений у співпраці з країнами СНД щодо розвитку інфраструктури з експорту енергоносіїв.

Зокрема, мова йде про будівництво портів і нових трубопроводів. "Ми будемо сприяти розвитку інфраструктури для експорту енергоносіїв, як на західному, так і на східному напрямку", - сказав прем'єр.

Він також зазначив, що уряд схвалив пропозицію з північного варіанту доставки нафти і газу на міжнародні сировинні ринки.

***

Там же у Санкт-Петербурзі прем'єр України Віктор Янукович заявив, що для створення єдиного економічного простору у рамках СНД склалися всі необхідні умови.

Обгрунтовуючи свою думку, прем'єр-міністр зазначив, що у більшості держав СНД спостерігається активне економічне зростання.

Зокрема, з його слів, за перші 4 місяці нинішнього року валовий внутрішній продукт й обсяг промислового виробництва країн СНД у середньому виросли на 5%. Це дозволило збільшити у першому кварталі 2003 року товарообіг між країнами Співдружності на 25%.

"Але щоб зробити цей зріст безповоротним і поширити його на весь економічний простір Співдружності, слід максимально усунути обмеження і бар'єри у взаємній торгівлі", - сказав Янукович.

"Ми сподіваємося, що на саміті в Ялті (у вересні) можна буде підвести позитивний підсумок 10-річного процесу створення зони вільної торгівлі. Ми вважаємо, що першочерговим етапом на шляху поглиблення співпраці наших країн повинне стати повномасштабне формування зони вільної торгівлі", - заявив український прем'єр.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News